Kis zacskókban vittek magyar termőföldet Orbán házához, aki azt hamarosan szétosztja a barátai között

  • narancs.hu
  • 2015. október 11.

Hírnarancs

Robbantottak Ankarában, kilőtték az Iszlám Állam vezetőjét, lebuktatták Soros Györgyöt, megválasztottak egy diktátort és elfoglalták a Lánchidat. Mindezt egyetlen hétvégén! Híreket mondunk.

Ami a menekülteket illeti

A magyar belpolitika legpikánsabb eseménye egy cseh miniszter nyilatkozata volt a hétvégén. Az Index szúrta ki, hogy egy lapinterjúban a cseh védelmi miniszter megpendítette: a Balkánról Nyugat-Európába tartó, menekülteket szállító autóbuszokat Oroszország finanszírozhatja. És ezt nem az ujjából szopta ám, hanem egy komoly szaktekintélytől hallotta!

Simicskó István éppen megválogatja a szavait

Simicskó István éppen megválogatja a szavait

Fotó: MTI

„A magyar védelmi minisztertől kaptam ezt a hírt, amelyet nem tudok száz százalékig megerősíteni, de nincs okom, hogy ne bízzak meg kollégám szavaiban.” A cseh kolléga felidézte, hogy a Balkán területén, nem kis létszámban, autóbuszok jelentek meg, és „senki nem tudja, hogy ezek az autóbuszok honnan kerültek oda, de elég valószínű, hogy Oroszország pénzelhette a projektet. A hatalmas emberáradatot ilyen módon szállították a schengeni határhoz” – nyilatkozta az MF Dnesnek Stropnický.

De mindez szinte szóra sem érdemes, hiszen tegnap végre bebizonyosodott, hogy az egész menekültválság mögött a zsi, vagyis dehogy, nem ők, hanem Soros György áll. Egyben megismerkedhettünk a Fidesz új üdvöskéjével.

Föld

Tizenhat magyar településről vittek termőföldet kis zacskókban az Együtt vezetői és aktivistái Orbán Viktor felcsúti háza elé – tudósít a Népszabadság. A termőföldeket jelképező csomagok olyan helyekről (Kajászó, Hortobágy, Mezőhegyes, Szár, Kishantos stb.) származtak, ahol a Fidesz „földpályázati rablásaival” kisemmizte a gazdákat.

Neki terem

Neki terem

Fotó: MTI

De a java még csak most jön: október 15-étől a kormányhivatalokban közzéteszik a pályázható állami földek helyrajzi számát, a földárverések novemberi elindulásához minden szabályozás elkészült – mondta Fazekas miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A licit az 5,5 millió hektár magyarországi termőterület mintegy 7 százalékát érinti – mondta ugyanő ugyanott, azt meg már mi tesszük hozzá, hogy minden bizonnyal jó helyre kerül minden egyes négyzetméter.

Háború

Mintegy száz halálos áldozata és négyszáz sebesültje van annak az Ankara pályaudvara melletti kettős robbantásnak, ami egy békepárti tüntetésre gyülekező tömeg közepén történt szombat délelőtt. A török kormány szerint két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. Törökország az Iszlám Államot gyanítja a robbantás mögött, míg Recep Tayyip Erdogan ellenzéke a kormányt teszi felelőssé a több száz áldozatot követelő merényletekért. Közben Irak északi részén és Délkelet-Törökországban a török gépek továbbra is bombázzák a Kurdisztáni Munkáspárt állásait, annak ellenére, hogy utóbbi tűzszünetet hirdetett.

Az iraki légierő rajtaütött egy konvojon, amellyel az Iszlám Állam vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi is utazott, írja a Reutersra hivatkozó Index. Arról egyelőre nincs hír, hogy az iszlamista vezér meghalt-e, vagy túlélte a támadást.

Belarusz

A fehérorosz diktátor korábban azt nyilatkozta, hogy 80 százalékos támogatottságnál érezné azt, hogy a nép igazán mögötte áll. Mit ad Isten, éppen 80 százalékot kapott a vasárnapi választásokon. Komoly ellenjelölt nem volt.

Négy nappal korábban derült ki, hogy az irodalmi Nobel-díjat idén Szvetlana Alekszijevics fehérorosz író kapja.

Sport

Bringázható Lánchidat! – ezzel a szlogennel tüntetett vasárnap a Magyar Kerékpárosklub vezetésével több száz ember. Hogy miért? Azért, mert szerintük „Totális idő- és pénzpazarlás, hogy a világ egyik leghíresebb átkelőjén folyamatosan álljon a forgalom. A Lánchídon biztos késést jelent busszal átmenni, biciklivel meg a járdára vagy szabálytalan helyzetekbe kényszerül, aki haladni szeretne. És akkor még nem is beszéltünk a mentők, a tűzoltók és a taxik haladásáról sem. Ezt a hidat nem arra tervezték, amire most használjuk.”

false

 

Fotó: Magyar Kerékpárosklub

4-3-ra kikaptunk a görögöktől, ezzel harmadik helyen zártuk a csoportot. Legjobb harmadikként még mindig kijuthatunk az Eb-re, de ez mostantól már nem rajtunk múlik. Ehhez arra lenne szükség, hogy hétfőn Ukrajna otthon ne győzze le Spanyolországot, és kedden Kazahsztán ne nyerjen idegenben Lettország ellen, és Törökország ne verje otthon Izlandot. Különben marad a pótselejtező, de annak megvannak a veszélyei. Ahogy Hajdú B. István, az M4 sokat látott kommentátora találóan rámutatott: „Nagyon kell szurkolni, hogy ne kelljen pótselejtezőt játszanunk, mert ott sokkal erősebb csapatok is jöhetnek.”

Rekord a SPAR Budapest Maratonon: 27 860 futó indult a kétnapos rendezvényen, ezzel minden idők legmagasabb létszámú sporteseménye lett Magyarországon. A Suhanj! Alapítvány csapata fekete szalaggal teljesítette a távot, ezzel emlékezett Tamásra, akiről pénteken mi is írtunk.

Figyelmébe ajánljuk