Ma vágyunk legjobban a szerelemre

  • narancs.hu
  • 2014. január 2.

Hírnarancs

Állítólag január 2-án regisztrálnak legtöbben a különböző online társkereső oldalakon. Gyorsan olvassák el a nap híreit, aztán mehet mindenki chatelni.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) tegnap megszűnt, feladatait elsősorban a Miniszterelnökség, illetve kisebb részben a szaktárcák látják el. Mindenki megnyugodhat tehát, jó kezekbe kerülnek az uniós pénzek, a korrupció esélye konkrétan 0 százalék lesz, a kerítés pedig kolbászból. Az NFÜ létezésének utolsó napján még kiírt egy hárommilliárdos kommunikációs tendert – ahogy ezt a Kreatív ügyesen kiszúrta –, de biztosak vagyunk benne, hogy az a megbízás is jó kezekbe kerül. Ennél nagyobb értékű kommunikációs közbeszerzést egyet láttunk korábban, mégpedig a Nemzeti Bank nem oly régi kiírását. Kommunikációban is jobban teljesítünk tehát, a Magyarország jobban teljesít kampányt például potom 800 millából kihozta a kormány. Orbán Viktor levelezése ehhez képest szinte ingyen volt, és különben is: az minden pénzt megér.

false

 

Fotó: Facebook

A német megszállás emlékművének erőszakos kormányzati elrendelése újabb és újabb viharokat kavar, de ezt is szépen kommunikálják majd, aggodalomra semmi ok. A Jobbiknak például máris tetszik az ötlet. (A Mazsihisz viszont szokatlanul határozottan tiltakozik.)

Protestáns hitéleti híreink következnek. Fabiny Tamás evangélikus püspök már második szokatlanul szimpatikus interjúját adja zsinórban, a református egyházmegyei jogtanácsos, dr. Horváth György erőfeszítéseit pedig, úgy tűnik, siker koronázza: az egyházi bíróság tárgyalni fogja a Horthy-szobor avatásának ügyét.

Tegnap, pontosabban szilveszter éjszakáján elkészült az első magyar közösségi dokumentumfilm, a BÚÉK. A kezdeményezésről itt olvashatnak bővebben. A szervezők január 10-ig várják az elkészült videókat, bárki próbálkozhat.

És ha már próbálkozás: a BBC kis riportázsa szerint az év második napján regisztrál a legtöbb új felhasználó az internetes ismerkedős oldalakra. Hogy miért, az igazából nem derül ki. Mi arra tippelnénk, hogy a karácsony és a szilveszter után sokan ébrednek úgy ezen a napon, hogy „ezt egyedül nem lehet kibírni”. Pedig akkor a napi híreket még nem is olvasták.

Figyelmébe ajánljuk