Magyarországot fenyegeti a Júdea Népe Front!

  • narancs.hu
  • 2013. november 19.

Hírnarancs

Vagy a Júdeai Népfront. Mindeközben Rogán Antal reagál, az MSZP magyaráz – és kirobbanni készül egy újabb, a bajaihoz hasonló botrány. Ez történt kedden.

Rogán is kapott levelet 2011-ben Horváth András volt NAV-ellenőrtől (elolvasható az Átlátszón). Most azt nyilatkozta a frakcióvezető: „Az említett feljegyzésben általános vádak szerepelnek, egyetlen konkrét ügyről sem beszél benne a szerzője, egyetlen cégnév vagy személynév sem szerepel benne. A volt adóellenőr bűncselekmények elkövetésével vádol másokat, tehát azt, hogy mi az igazság, bűnvádi eljárás keretében kell tisztázni.” Hogy ez eddig nem jutott eszébe!

Ezt a képet nem manipuláltuk. Tényleg nem.

Ezt a képet nem manipuláltuk. Tényleg nem.

Fotó: MTI

Az MSZP magyarázata szerint azért nem támogatta az ügyben parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását – és váltott ki ezzel közfelháborodást, ellentétben a Fidesszel, akiktől ezt mindenki természetesnek veszi –, mert ők a Jobbikkal nem közösködnek (márpedig a jobbikosok aláírták Schiffer András és Ángyán József kezdeményezését).

A bajai botrányhoz hasonló is kerekedhet a nyírbátori lejárató kampány ügyéből. Egyelőre nehéz elképzelni, hogy nem a Fidesz – vagy egy-két öntevékeny szimpatizánsa – készítette a förtelmes röplapokat, benne kuruc.info-idézetekkel és olyan nyelvi csodákkal, mint a „köpönyeg-forgató pártlovag”. De mindig érhet minket meglepetés, bár egyelőre minden a szokásos mederben halad: mindenki tagad. Részletek mai cikkünkben.

Megállapodott egymással Bajnai Gordon és Ungár Klára, vagyis az Együtt–PM Szövetség és a Szabad Emberek Magyarországért-Liberális Párt. A SZEMA jelölteket nem állít, talán majd jövő ősszel. Bajnaiék annyit vállaltak, hogy a SZEMA szakpolitikai javaslatait „figyelembe veszik, illetve beépítik programjukba”. Cserébe a SZEMA „arra szólítja majd fel szimpatizánsait, hogy voksaikat az Együtt–PM országos listájára és a kormányváltó szövetség jelöltjeire adják”.

Végül egy részlet a Brian életéből. Ez nem a magyar ellenzékről jutott eszünkbe, hanem éppen ellenkezőleg: nem a magyar ellenzékről jutott eszünkbe. Hanem arról, hogy újra összeáll, legalább egy közös show erejéig, a Monty Python.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.