Nem Klinghammernek szól már a kockás ing

  • narancs.hu
  • 2016. február 21.

Hírnarancs

A Jobbik Lipótmezőt akar. Tiborcz kaszált, Jeb Bush kiszállt, Kis János beszólt. A 4K! legalizálna. Üzenet Cambridge-ből. Vasárnap hírmondó.

Mi lett jobb azóta?

Egészségügyi híreink élén a Jobbik áll. Sürgősen kinyitnák az OPNI-t. A szélsőjobboldali párt felszólítja a kormányt, hogy „ne hagyja tovább enyészni az egykoron nagynevű intézményt”. Mert a pszichiátriai betegek gyógyítási minősége nemhogy javult volna a bezárás óta, épp ellenkezőleg, évről évre romlik. Ezért

Vonáék elengedhetetlennek látják az OPNI korszerűsítés utáni újranyitását, s nemcsak a többi kórház egyre fokozódó túlterheltsége miatt, hanem a pszichiátriai betegek által elkövetendő bűncselekmények számának növekedése okán is.

Egyfelől: népszerűség-vadászat széljobb módra, hogy rettegjünk már egy kicsit a szabadon bóklászó őrültektől is. Másfelől: tényleg nem lett jobb a pszichiátriai betegek ellátása, mióta bezárták a Lipótmezőt. Harmadfelől: mi lett jobb azóta?

false

 

A 4K! visszatér

További egészségügyi hírünk, hogy az időnként közleményekkel jelentkező, magát antipártnak nevező pártképződmény most legalizálná marihuánát: az indiai kender gyógyászati legalizációjának elindítását kérő nyílt levéllel fordult az egészségügyi államtitkárhoz Istvánffy András, a 4K! elnöke. Azt írja: „Tisztelt Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, Egészségügyért Felelős Államtitkár úr! (…) Az indiai kendert és származékait számos elterjedt betegség kezelésére használják. Sok beteg embernek segített már megelőzni az epilepsziás rohamokat, kezelte hatékonyan a migrénjét, vagy lassította a rákos daganatok növekedését. Hányinger-csökkentő és étvágygerjesztő hatása miatt széles körben használják a kemoterápia negatív mellékhatásainak csökkentésére is. Semmi nem indokolja, hogy a magyar emberek ne részesülhessenek egy természetes gyógyszer pozitív hatásaiból.

Részünkről okés, biztos nagy foganatja lesz a levélnek.

 

Tiborcz bevezette sötétséget Kecskemétre is

Nem adnak elég fényt az új LED-es közterületi lámpák, emellett a közvilágítás este túl későn kapcsolódik fel, a rossz látási viszonyok pedig balesetveszélyes közlekedési helyzeteket teremtenek  - írja a Népszabadság Kecskemétről. A városi közgyűlésben az MSZP és az LMP kelt ki a Tiborcz-lámpák elllen. Anno „a közbeszerzést a médiában is sokat szereplő, ebben az időben Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségében álló ELIOS Zrt. nyerte meg" – írja a baon.hu-ra hivatkozva a lap. A cucc cca. 1 milliárdot kóstált, s EU-s pénz volt – khm – természetesen.

 

Már nem is ing, egyenesen inog

A divatvilág hírei most a Cambridge-i campusról érkeznek. Magyar diákok posztoltak kockásinges fotót. A nagy létszámú csoportkép mellé többek közt azt írják, Magyarországon „az oktatási rendszer központosítása nem hozta meg a várt eredményt, a közoktatás kaotikussá és hatástalanná vált”. A Magyar Nemzet hosszan idézi Facebook-posztjukat, s arra jut, hogy a kockás ing a pedagógustiltakozás jelképe lett.

false

 

Szerintünk fontos kiegészítés, hogy ilyenformán már nem is Klinghammernek szól.

 

Bush kiszállt

Immár szinte a nyakunkon a szuperkedd, s megint szegényebbek lettünk egy kicsit. Jeb Bush visszalépett, ha nem is Horány, hanem Dél-Karolina után. Jön föl viszont Rubio . A demokratáknál Clinton hozta el a sivatagos Nevadát. Részletek például az indexen olvashatók.

 

Kis János beszólt

Végezetül a sajtó izgalmas világa: Kis János tartalmas és érdekes interjút adott a Vasárnapi Híreknek, csak ajánlani tudjuk, a végszóhoz itt egy jóslatát emeljük ki „Orbán súlyos árat fog fizetni azért a kárért, amit a V4-ek vezéralakjaként Európának okozott”.

Eddig okés, a kérdés csak annyi: és mi?

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!