Nem Klinghammernek szól már a kockás ing

  • narancs.hu
  • 2016. február 21.

Hírnarancs

A Jobbik Lipótmezőt akar. Tiborcz kaszált, Jeb Bush kiszállt, Kis János beszólt. A 4K! legalizálna. Üzenet Cambridge-ből. Vasárnap hírmondó.

Mi lett jobb azóta?

Egészségügyi híreink élén a Jobbik áll. Sürgősen kinyitnák az OPNI-t. A szélsőjobboldali párt felszólítja a kormányt, hogy „ne hagyja tovább enyészni az egykoron nagynevű intézményt”. Mert a pszichiátriai betegek gyógyítási minősége nemhogy javult volna a bezárás óta, épp ellenkezőleg, évről évre romlik. Ezért

Vonáék elengedhetetlennek látják az OPNI korszerűsítés utáni újranyitását, s nemcsak a többi kórház egyre fokozódó túlterheltsége miatt, hanem a pszichiátriai betegek által elkövetendő bűncselekmények számának növekedése okán is.

Egyfelől: népszerűség-vadászat széljobb módra, hogy rettegjünk már egy kicsit a szabadon bóklászó őrültektől is. Másfelől: tényleg nem lett jobb a pszichiátriai betegek ellátása, mióta bezárták a Lipótmezőt. Harmadfelől: mi lett jobb azóta?

false

 

A 4K! visszatér

További egészségügyi hírünk, hogy az időnként közleményekkel jelentkező, magát antipártnak nevező pártképződmény most legalizálná marihuánát: az indiai kender gyógyászati legalizációjának elindítását kérő nyílt levéllel fordult az egészségügyi államtitkárhoz Istvánffy András, a 4K! elnöke. Azt írja: „Tisztelt Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, Egészségügyért Felelős Államtitkár úr! (…) Az indiai kendert és származékait számos elterjedt betegség kezelésére használják. Sok beteg embernek segített már megelőzni az epilepsziás rohamokat, kezelte hatékonyan a migrénjét, vagy lassította a rákos daganatok növekedését. Hányinger-csökkentő és étvágygerjesztő hatása miatt széles körben használják a kemoterápia negatív mellékhatásainak csökkentésére is. Semmi nem indokolja, hogy a magyar emberek ne részesülhessenek egy természetes gyógyszer pozitív hatásaiból.

Részünkről okés, biztos nagy foganatja lesz a levélnek.

 

Tiborcz bevezette sötétséget Kecskemétre is

Nem adnak elég fényt az új LED-es közterületi lámpák, emellett a közvilágítás este túl későn kapcsolódik fel, a rossz látási viszonyok pedig balesetveszélyes közlekedési helyzeteket teremtenek  - írja a Népszabadság Kecskemétről. A városi közgyűlésben az MSZP és az LMP kelt ki a Tiborcz-lámpák elllen. Anno „a közbeszerzést a médiában is sokat szereplő, ebben az időben Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségében álló ELIOS Zrt. nyerte meg" – írja a baon.hu-ra hivatkozva a lap. A cucc cca. 1 milliárdot kóstált, s EU-s pénz volt – khm – természetesen.

 

Már nem is ing, egyenesen inog

A divatvilág hírei most a Cambridge-i campusról érkeznek. Magyar diákok posztoltak kockásinges fotót. A nagy létszámú csoportkép mellé többek közt azt írják, Magyarországon „az oktatási rendszer központosítása nem hozta meg a várt eredményt, a közoktatás kaotikussá és hatástalanná vált”. A Magyar Nemzet hosszan idézi Facebook-posztjukat, s arra jut, hogy a kockás ing a pedagógustiltakozás jelképe lett.

false

 

Szerintünk fontos kiegészítés, hogy ilyenformán már nem is Klinghammernek szól.

 

Bush kiszállt

Immár szinte a nyakunkon a szuperkedd, s megint szegényebbek lettünk egy kicsit. Jeb Bush visszalépett, ha nem is Horány, hanem Dél-Karolina után. Jön föl viszont Rubio . A demokratáknál Clinton hozta el a sivatagos Nevadát. Részletek például az indexen olvashatók.

 

Kis János beszólt

Végezetül a sajtó izgalmas világa: Kis János tartalmas és érdekes interjút adott a Vasárnapi Híreknek, csak ajánlani tudjuk, a végszóhoz itt egy jóslatát emeljük ki „Orbán súlyos árat fog fizetni azért a kárért, amit a V4-ek vezéralakjaként Európának okozott”.

Eddig okés, a kérdés csak annyi: és mi?

Figyelmébe ajánljuk