Seszták megint megégett, de őt ez egyáltalán nem érdekli

  • narancs.hu
  • 2014. július 29.

Hírnarancs

Repülnek a fűtőelemek, megint Sesztáknál landolt egy rakat pénz. Egy kis Havasi Bertalan, és rongálás a Szabadság téren. Végül pedig gyász. Ez történt kedden.

„Repülővel hoznák a paksi fűtőanyagot” – ezzel a címmel indított reggel a Népszabadság. A lap több forrásból megerősített információi szerint a magyar kormány a paksi atomerőmű (jelenlegi) folyamatos üzemanyag-ellátása érdekében egy olyan alternatív szállítási konstrukció kialakításán dolgozik, amelynek keretében a nukleáris fűtőanyagot légi úton szállítanák Magyarországra. Konkrétumok nincsenek még, de az elvi lehetőségre rábólintottak már, noha ez sokkal drágább művelet, mint a vasúti szállítás. És ijesztőbb. Vagy nem?

Tovább pereg a Seszták-ügy. Megint az Index kellemetlenkedik a fejlesztési miniszternél: most azt írják, hogy „vissza nem térítendő uniós támogatás javította fel Seszták Miklós kisvárdai autószalonjának bevételeit. Három kis kft. kifejezetten azzal a céllal pályázott és nyert fejenként 10-10 millió forintot, hogy a miniszterhez tartozó ingatlanban, annak ügyvédi irodája és Opel-kereskedése mellett vásároljon magának helyiséget. A cégek annyira barátiak voltak, hogy az egyik alapítását maga Seszták Miklós intézte, így a pályázati határidőre el is készült a bejegyzése”. Ez egyre cikibb. Ráadásul – ahogy az a cikkből is kiderül – a miniszter semmi kivetnivalót nem talál az ügyben – továbbra se.

Megvan a Jobbik főpolgármester-jelöltje is. Ahogy négy éve, úgy most is Staudt Gábort indítják, aki 2010-ben 7,2 százalékot ért el. Lehet, hogy most kicsit jobbat fog, lehet, hogy nem.

Valaki az éjjel leszaggatta a Szabadság téri német megszállási emlékmű mellől a tükörfóliát, amelyet még a Krétakör tagjai helyeztek el a vitatott szobor mellett július 21-én, a múlttal való szembenézés szimbólumaként. Cikkünket az esetről itt olvashatja.

Haáz Sándor kipakolt a Transindexnek. A Magyar Nemzet munkatársán kívül ő a másik fotós, aki konfliktusba került Havasi Bertalannal a hétvégén Tusnádfürdőn. Haáz felidézte az események általa valósnak ítélt verzióját: „Havasi Bertalan lökdösődött, a kolléga pedig megkérte, többet ne lökdösődjön. Havasi visszakérdezett, hogy miért, akkor mi lesz? Válaszoltam, hogy lefejelünk. A kolléga ismét kérdezett, hogy miért csinálod ezt, erre mondtam, hogy mert egy pöcs. Az érzésről annyit, hogy 5 nap kemény meló után, ami Tusványost jellemzi, nagyon nem hiányzik, hogy valaki gátoljon a munkámban. Mert Havasi ezt tette. Én nem akartam beülni a miniszterelnök mellé, az autó útját sem álltam el, és a kollégák sem. Teljesen értelmetlen volt, amit Havasi tett.” Tegnap a Magyar Nemzet még egyet odaszúrt Orbán sajtósának.

Végül gyász: elhunyt Kiss Péter. Az atv.hu értesülése szerint Kiss hosszan tartó, súlyos betegség után 55 éves korában hunyt el. Kiss Péter korábban kancelláriaminiszter, az MSZP alapítója, és a párt alelnöke is volt. Kiss Péter 2014-ben a baloldali pártok jelöltjeként Újpesten szerzett egyéni országgyűlési mandátumot.

Figyelmébe ajánljuk