A Klubrádió a Médiatanács elnökének: jogtalan és diszkriminatív az eljárás

  • narancs.hu
  • 2021. február 13.

Interaktív

A rádió szerint az elnök közleményében alig lelhető fel a valóságnak megfelelő állítás.

"Valóban nem elvette tőle, hanem jogtalanul, diszkriminatív módon nem engedte tovább használni azt, míg más műsorszolgáltatóknak biztosította az újabb hétéves sugárzási lehetőséget”, írta a rádió Karas Monika azon állítására reagálva, miszerint a Médiatanács nem vette el a frekvenciát a Klubrádiótól.

Az sem igaz a rádió szerint, hogy a tanácsnak nem volt mozgástere a döntésben, ugyanis hasonló helyzetben az Inforádió esetében pontosan ellenkezőleg döntött.

A Klubrádió elismerte, valóban egy éven belül kétszer is késve töltötte fel a hatóság szerverére a heti műsorkvóták teljesítéséről szóló jelentését, ugyanakkor álláspontjuk szerint nem volt törvényileg meghatározva a határidő.

"Hivatkozik Karas a rádiós piac állandó mozgására és a rendelkezésre álló frekvenciák 'korlátos állami erőforrás' jellegére. Akkor vajon miért hever hosszú évek óta több tucat frekvencia kihasználatlanul, köztük 2014 óta a Klubrádió régi, 95,3 MHz-es hullámhossza?”, teszik fel a kérdést.

A rádió február 14-ét követően hallgat el, mert lejár a frekvenciahasználati engedélye; az eljárásról, amely végül az elhallgatáshoz vezetett, itt írtunk, a rádió ügyét pedig ebben a cikkben vettük végig.

Figyelmébe ajánljuk