A kormánypárti média máris belekötött a Netflixbe és a TikTokba

  • narancs.hu
  • 2021. június 29.

Interaktív

Az a fő gondjuk, hogy a két platformon túl sok az LMBTQ-tartalom. 

Bár már úgy tűnt, külföldön mintha visszakozni kezdett volna a kormány a homofóbra átszabott pedofilellenes törvény ügyében, a kormányközeli média felcsavarta a potmétert, és máris belekötött több platformba is. 

A kormánypárti Magyar Nemzet ugyanis hétfőn-kedden rögtön két cikkel is jelentkezett:

  • az egyikben hosszan sorolnak netflixes és HBO-s sorozatokat, amelyekben szerepelnek meleg, leszbikus vagy transznemű szereplők (ez akár még ajánlónak is jó lehet), de olyan megállapításokkal tűzdelték tele, mint hogy "ha a propagandajelleget nézzük, ennek egyik legjelentősebb képviselője a Netflix"; "felmerülhet a kérdés, miszerint értékesebb, színesebb lesz-e egy történet attól, ha egy karakterről kiderül, hogy homoszexuális? Ha a válasz nem, akkor már az öncélú melegpropagandáról beszélhetünk"; "a cél egyértelmű: a filmgyárak azt akarják sugallni, hogy a homoszexualitás hétköznapi jelenség"; "mára annak is csömöre lehet a témától, aki a túlzásba vitt meleg szereplők előtt nyitott és elfogadó volt"; "nem meglepő, hogy az agresszív melegpropaganda széles tömegekben kelt felháborodást, és számos tiltakozó mozgalmat és petíciót indítottak a megosztó, ízléstelen alkotásoknak a többségi társadalomra erőltetése ellen".  
  • a másik (szerző nélküli, de az összes vidéki KESMA-lap által átvett) cikkben pedig egy csodálkozó édesanya mesél arról, hogy ötödikes lánya és barátnője a melegek megkülönböztetése ellen küzdve szivárványos zászlókat rajzolt, és "hamar kiderült, hogy a két fiatalt felkavaró információ a TikTokról érkezett". A cikk pedig arra jut, hogy mivel a megosztó egy helyre sorol minden LMBTQ-témájú posztot, ezért "miközben a frissen megszavazott törvény éppen azt szeretné elérni, hogy a szexuális irányultság megélésének társadalmi vonzata ne legyen téma a 18 év alatti fiatalok számára az iskolában, a TikTokon ez kikerülhető, sőt, a téma a sokszorosára dagasztható".

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk