A Médiatanács szerint nem mérlegelhettek a Klubrádióval kapcsolatban

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 20.

Interaktív

Nincs mit tenni, a rádió „ismételt” jogsértése miatt nincs hosszabbítás – állítja a hatóság.

A médiatörvény egyértelműen fogalmaz azzal kapcsolatban, hogy ha egy médiaszolgáltató a működése alatt "ismételt" jogsértést követ el, ez kizárja, hogy a Médiatanács kérelemre, pályázat nélkül meghosszabbítsa a jogosultságot – írja mai közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH).

A Médiatanács szerint a Klubrádió az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztásával, 365 napon belül kétszer is megsértette ugyanazt a jogszabályi előírást. Ez a törvény értelmében "ismételt" jogsértésnek minősül. Az ismételtség megállapítása független attól, hogy a jogsértés miatt milyen szankciót – enyhébb vagy nagyobb mértékű bírságot – szabott ki a Médiatanács. A törvény tehát nem ad mérlegelési lehetőséget a Médiatanács részére, ha a rádió jogsértéssel működött, kizárt a hosszabbítási kérelem kedvező elbírálása – írják.

Továbbá a hatóság azt írja, a jogsértés ellenére a Klubrádiónak lehetősége lesz újra pályázni – persze más kérdés, hogy el is nyerik-e a frekvenciát ezek után. A Médiatanács szándéka szerint a budapesti 92,9 MHz frekvencián folyamatosan közösségi rádiónak kell működnie.

Klubrádió: Nincs jogalapja az NMHH döntésének

A rádió vezérigazgatója szerint semmilyen komolyan vehető érvet nem közölt az NMHH, hogy miért veszik el a frekvenciájukat. A Klubrádió vezérigazgatója, Stock Richárd szerint semmilyen jogalapja nincs a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntésének, miszerint a hatóság korábbi jogsértésekre hivatkozva nem hosszabbítja meg a a rádió 92.9-es frekvenciára szóló szerződését.

Figyelmébe ajánljuk