Elon Musk megvenné a Twittert

  • narancs.hu
  • 2022. április 14.

Interaktív

Az üzletember 41,4 milliárd dolláros ajánlatot tett a cégnek.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, aki egyébként jelenleg a világ leggazdagabb embere, csütörtökön jelentette be, hogy részvényenként 54,2 dollárért, azaz összesen 41,4 milliárdért vásárolná meg a Twittert – írja a The Guardian. Az amerikai üzletember különleges potenciált lát a közösségi oldalban, amit a szólásszabadság és a demokrácia terjesztésére használna.

Az ajánlatról szóló hatósági beadványt Musk azután tette közzé saját Twitter-oldalán, hogy néhány nappal korábban megvásárolta a platformot működtető közösségimédia-vállalat részvényeinek 9,2 százalékát. Ezután, mint a vállalat legnagyobb részvényesének, azt is felajánlották számára, hogy legyen a Twitter igazgatótanácsának tagja, de erre végül nem került sor.

A milliárdos Bret Taylornak (a Twitter igazgatótanácsának elnöke) írt levelében kritizálta a vállalat működését; szerinte az oldal nem a szólásszabadság érdekében fejlődik. Musk azt is kijelentette, ha nem fogadják el az ajánlatát, kénytelen lesz átgondolni a befektetői pozícióját, mivel bizalmatlan a jelenlegi vezetés szemben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk