Csak hetente fog megjelenni ezentúl a Pesti Hírlap

  • narancs.hu
  • 2022. április 14.

Interaktív

Az eddig napilapként működő, Budapesten ingyen osztogatott újságnál a növekvő nyomdaköltségekre hivatkoznak.

A Pesti Hírlap kiadója, a Michaeli, Schwartz & Brit Media mától, meghatározatlan időre felfüggeszti a Pesti Hírlap napi megjelenését.

A változásról Trencséni Dávid, a Pesti Hírlap kiadójának hírigazgatója adott ki közleményt. A döntés hátterében eszerint a drasztikusan emelkedő nyomdai költségek állnak.

A Pesti Hírlap ezentúl tehát  hetente egyszer, péntekenként jelenik majd meg. Ezzel párhuzamosan a kiadó fejleszti a Pesti Hírlap digitális megjelenését, valamint új, egyedi tartalmakkal jelentkező webfejlesztés is elindít a pestihirlap.hu oldalon.

A változással kapcsolatban a Media1 emlékeztet, hogy a Pesti Hírlap 2020 elején jelent meg először, akkoriban napilapként, majd nem sokkal később a COVID-19 járvány miatt felfüggesztették a működését. Később a lap az interneten tért vissza egy időre hetilapként, majd egy idő után újra megjelent nyomtatásban is.

Hozzáteszik: a Schabi Michaeli és Milkovics Pál érdekeltségében lévő kiadó lapja, a Pesti Hírlap napi megjelenésének leállásával már a 3. sajtótermék kerül bajba az április 3-i választások után: néhány napja a kormánypárti médiaholdinghoz, a Mediaworkshöz (KESMA) tartozó FourFourTwo és a City7 is megszűnt.

A Telex emlékeztet a Budapesten ingyen osztogatott lap tulajdonosa  Shabi Michaeli  üzletember, aki Rogán Antal nagy barátjának vallotta magát. Az ellenzéki előválasztás idején nagy port kavaró címlapjai után távozott a főszerkesztője és két szerkesztője is, elmondva, hogy felettünk döntöttek arról, mi kerüljön a lapba. A Telex szerint az országgyűlési választás után látványosan megfogyatkoztak a Pesti Hírlapban a kormányközeli hirdetések. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?