„Fotográfusok az Egészségügyért” címmel indítottak online aukciót kortárs fotóművészek

  • 2020. április 13.

Interaktív

A befolyt összegből az egészségügyi dolgozók munkáját kívánják támogatni.

A RANDOM - kortárs fotográfusok csoportja izgalmas kezdeményezést indított a magyar fotográfusok és fotóművészek körében, amellyel segíteni kívánja az egészségügyi dolgozók munkáját a jelenlegi nehéz helyzetben.

A kiadott közleményük szerint felhívást hirdetnek egy online fotóaukcióra, a befolyt összegből pedig a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványon keresztül a nővérek és orvosok munkáját szeretnék támogatni.

Az aukción részvevő neves alkotók egy-egy fotográfiát ajánlottak fel, amelyre a RANDOM Facebook oldalán publikált képgalériában, kommentben lehet licitálni. A képek méretétől, technikájától és egyediségétől függetlenül minden esetben 5000 Ft áron indulnak el. Az aukció április 19. vasárnap éjfélig tart. A „leütési ár” közvetlen az egészségügyi alapítvány számlájára kerül.

A kezdeményezés ötletadója Urbán Ádám fotográfus, a Random csoport tagja, szervezője Mucsy Szilvia fotográfus a Random egyesület elnöke, a Budapest FotóFesztivál igazgatója. Kezdeményezésük fotográfus körökben nagy sikert aratott, pár nap alatt 54 művész ajánlott fel egy-egy alkotást. A szervezők reményei szerint a fotókedvelők körében hamar híre megy a különleges lehetőségnek, amellyel egy fontos ügyért tehetnek egy fotográfia megvásárlásával, így komolyabb összeg gyűlhet össze. 

Az aukcióban részt vevő alkotók között szerepel lapunk munkatársa, Sióréti Gábor is.

A kampány ezen linken érhető el.

Neked ajánljuk