Sebestyén Balázséknak is leeshet valami Vajna hagyatékából?

  • narancs.hu
  • 2019. július 23.

Interaktív

Már övéké a műsor védjegye, akár odébb is állhatnak.

Gazdát cserélt idén év elején a 2017-es bejegyzésétől a Radio Plus Kft. – a Rádió 1 hálózat üzemeltetőjének – tulajdonában lévő Balázsék elnevezésű ábrás védjegy, vette észre a Media1Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH)nyilvántartásában bekövetkezett változást.

Vagyis idén év eleje óta már nem a Rádió 1 tulajdonában van a Rádió 1-en futó reggeli műsor márkája, hanem az a műsor legismertebb rádiósához, Sebestyén Balázs magánszemélyhez került „jogutódlással”.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a műsorvezető bármikor úgy dönthet, hogy megtiltja a Rádió 1-nek, hogy az tovább használja a Balázsék brandet, de akár el is adhatja azt.

Előállhat az a helyzet is, hogy Sebestyén egy jobb ajánlatot kap egy másik médiaszolgáltatótól, vagy a műsorvezető számára kedvezőtlen döntést hozna a Rádió 1, de dönthet így például akkor is, ha a Rádió 1 olyan új tulajdonoshoz kerülne, akivel Sebestyén valamiért nem szeretne együtt dolgozni.

Sebestyén Balázsnak megvan a véleménye, milyen gané az MTVA

Andy Vajna rádiójában is az elmúlt napok tüntetéssorozata volt a téma. A rabszolgatörvény/túlóratörvény elleni tüntetéssorozat a Rádió 1 hétfő reggeli adásában is téma volt - írja a Comment blog. A műsorban előkerültek a jogszerűtlennek tűnő rendőri intézkedések, az érdekes előállítások, meg persze az MTVA is.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.