Programajánló melléklet

Snoblesse Oblige 2022 Ősz

  • Narancs
  • 2022. augusztus 17.

Interaktív

Kulturális programajánló őszre.

Elkáposzta egyszer a SZAMÁR magában: / „Retek egy kis grépfrút, talán torma, hagyma, / ha kedvem van krumpli, ott répa elcitrom, / ha ribizli vágyom, nem lesz olyan gomba.”

(Mesterházi Mónika: A szamárról [Dragomán Gyurinak])

augusztus 26., péntek, 16.30  Strokes ütőegyüttes – TE!Feszt 2022, nyitókoncert

A húsz éve létező csapat kukákkal, hordókkal, vödrökkel, palackokkal, csövekkel és mindennel is zenél, ami a kezük ügyébe akad. Ők nyitják meg az idei háromnapos TE!Fesztet, ami alatt rengeteg programot láthat a közönség két színpadon. A kisszínpad inkább gyerekprogramoké, az első napon 18.00-tól a Rutkai Bori Banda játszik. A nagyszínpad pedig színházé és felnőtt koncerteké. 20.30-tól például a Magna Cum Laude show-t hallhatjuk/láthatjuk. Sátortábor is lesz civil szervezetekkel, színházak akcióival és kisebb eseményekkel, a kínai sárkányozástól a táncbemutatókon át a flashmobokig. A belépés minden programra ingyenes! Az eotvos10.hu oldalon megtalálható a részletes program. (A Bp. VI., Andrássy út Izabella utca és Kodály körönd közötti szakaszán)

 

augusztus 27., szombat, 19.00  Szentivánéji álom – Városmajori Színházi Szemle

A Budaörsi Latinovits Színház meghökkentő és nagyon piros, Fehér Balázs Benő rendezte Shakespeare-verziójával indul a tizedik színházi mustra itt, a parkban. Szeptember 10-ig még hét vidéki és határon túli, valamint egy fővárosi, független előadás mutatkozik be a budapesti közönségnek Peremartoni Krisztina válogatásában. Köztük Gogol A revizor című darabja Béres Attila rendezésében és a Miskolci Nemzeti Színház előadásában, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vendégjátékában a Sebestyén Aba rendezte Három nővér, valamint a Gyulai Várszínház és a Yorick Stúdió 2022-es Kortárs Magyar Dráma-díjas előadása, a Lázadni veletek akartam szintén Sebestyén Aba rendezésében. A fővárosi darab Alföldi Róbert Frivol című kortárs néptáncrendezése a közeli Átriumból. (Városmajori Szabadtéri Színpad, Bp. XII., Városmajor)

 

szeptember 2., péntek, 18.45  Babcsán Projekt-koncert – Trilla Fesztivál

Néhány workshop után világzenei fúvósokkal indul a szeptember 4-ig tartó szabadtéri programsorozat. Nincs messze a fővárostól, úgyhogy mindenkit biztatnánk, hogy mozduljon ki, ha szeret tánc­há­zaz­ni, játszani, illetve idilli környezetben óhajtja hallgatni a magyar nép- és világzene olyan neves előadóit, mint az Aurevoir, Lakatos Mónika és Szalóki Ági, a Borbély Mihály Polygon, a Bognár Szilvia Sextet, a Sarjú Banda & Tükrös Zenekar, a Dalinda, a Napfonat, a Fanfara Complexa, vagy a Martonvásári Kismamakórus. A koncertek között lehet pihenni a Brunszvik-kert lombjai alatt, de kézműveskedni, tűzzsonglőrködni és színjátszani is van lehetőség, utóbbira például a MASZK Egyesület work­shopján. A folkkocsmakvízre baráti társaságok nevezhetnek, Kása Béla fotókiállítását pedig bárki megnézheti egyedül is. A belépés ingyenes! (Brunszvik-kert és Martonvásár főtere, Martonvásár)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.