Snoblesse Oblige 2022/43.

  • Narancs
  • 2022. október 26.

Interaktív

Heti kulturális programajánló

„A fénykép emlékprotézis.”

(Susan Sontag)

október 28., péntek, 12.00  Közvetlen történelem – Juhan Kuus-életmű-kiállítás

A Magyar Fotóművészek Szövetsége rendezésében megvalósuló Fotóhónap fő attrakciója az észt származású, Dél-Afrikában élő és alkotó, világhírű dokumentarista fotográfus, Juhan Kuus képeinek november 18-ig látható kiállítása. Az ikonikus alkotó fotóesszéi arról is híresek, hogy társadalmi, politikai cselekvésre is ösztönözték azokat, akik az általa feltérképezett környezetben éltek. Az átfogó tárlat először mutatja be a fotográfus munkásságát a magyar közönségnek. (Mai Manó Ház, Bp. VI., Nagymező u. 20.)

 

október 28., péntek, 16.00  Zsidó örökség – zsidó hitközségek

Cseh Viktor előadása a ma kezdődő háromnapos Limmud Fesztiválon, ahol ismét lehetőség nyílik arra, hogy a zsidó közösségek fontos kérdéseiről hallhasson, vitázhasson a közönség. A fesztivál alatt Turai Júlia beszélget majd a szerzővel a Zsidó örökség – Vidéki zsidó hitközségek Magyarországon című könyvéről. Részletek a limmud.hu oldalon. (Európai Ifjúsági Központ, Bp. II., Zivatar u. 1.)

 

október 28., péntek, 17.00  A töklevesen túl

Mautner Zsófi, az ország legjobb gasztrobloggere, Chili&vanília rovatunk gazdája látványfőz a VI. kerületi tökfesztiválon, ahol egyébként este nyolcig lehet mulatni és faragni. Héttől pedig a Lángoló Leguánok tűzzsonglőrködnek. (Hunyadi tér, Bp. VI.)

 

október 28., péntek, 19.00  Debussy NOW! – lemezbemutató koncert

Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész, Harcsa Veronika énekes, valamint Fenyvesi Márton gitár- és elektronikus művész Debussy zenéjét, dalait adják elő kortárs stilisztikai újításokkal a 160 éve született zeneszerző tiszteletére rendezett Debussy Fesztivál programján. Másnap este a Quartetto Speranza együttes koncertje zárja majd a négynapos eseménysorozatot. Itt Claude Debussy g-moll vonósnégyese mellett Darius Milhaud és Weiner Leó művei hangzanak el. (MáraiKult, Bp. I., Krisztina tér 1.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk