Snoblesse Oblige 2023/16.

  • Narancs
  • 2023. április 19.

Interaktív

Heti kulturális programajánló 

„Az állami ünnep / elhülyült csöndje nem különbözik / a katolikus vasárnapokétól. / Tömeges lézengésben / az emberek még ellenszenvesebbek, / mint célba fogva.”

(Petri György: Hála)

péntek április 21. 10.00 Munkámra garanciát vállalok” – kiállítás

„Nem tudom eldönteni, hogy Frankl Aliona inkább tárgyakat fényképez emberrel az előtérben, avagy embereket a tárgyaik, a gépeik, az anyagaik között. Tán el se dönthető, tán ez a jellegzetes szimbiózis a lényeg, ahogy összecsiszolódik ember és mestersége” – írja Parti Nagy Lajos Frankl Aliona Múltidéző mesterségek című kötetének előszavában, de ehhez a kiállításhoz is illik, ami egy válogatás Frankl budapesti üzletekről és iparosokról 1985 és 2010 között készített sorozataiból. Május 28-ig látható.

(Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Bp. III., Korona tér 1.)

péntek április 21. 19.00 Mistery Gang, Fran Palermo, Cosmic Wacho – koncert

Mindez az idén 20 éves jubileumát ünneplő szórakoztató hajó különböző zegzugaiban. Az idén már 25 éves rockabilly zenekar a tetőteraszon pörgeti a népet, a tropical indie rock&roll kortárs sztárjai pedig lenn a gyomorban egy kicsit később kezdenek. Vendégük lesz a spanyol Alejandro Domínguez és az argentin Franco Felice málagai duója, latin városi avantgárd programmal. Unalmas nem lesz ez az este, az tuti.

(A38 hajó, Bp. XI., Petőfi híd budai hídfő)

péntek április 21. 19.00 Szabó Balázs Bandája – koncert

Nagykoncerttel nyitja a tavaszi szezont Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész és népszerű nagyzenekara. Már öt éve nem játszottak itt, úgyhogy most lesz nagy lélekemelés, megzenésített kortárs verseken merengés, meg csűrdöngölés a közönség kedvenc dalaira. Utána 22.30-tól a Gerappaaa partin lehet nosztalgiázni a 90-es éveken.

(Akvárium, Nagy Hall, Bp. V., Erzsébet tér 1.)

péntek április 21. 19.30 Hat medúza egy tepsiben – bemutató

Fekete Ádám, aki mindig kitalál valami meglepőt, most alanyi és mélytengeri gasztrohorrort írt és rendezett. Az álomszerű történetben, ami legalább annyira meghasonult, mint a VII. kerület körülöttünk, Máté a gerincferdült influenszer & héraklészimitátor, valamint Tünde, az apácakomika találkoznak, megtébolyulnak, meghosszabbodnak, és harcolnak, leg­inkább múltjuk rémálmaival.

(Örkény Stúdió, Bp. VII., Asbóth u. 22.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk