Szüret 2023/16.

  • Narancs
  • 2023. április 19.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Szóval olyan szintű támadás van a hagyományos értékek ellen, hogy kényszeredettségből az ember folyamatosan védekező és bizony nagyon gyakran támadó álláspontba helyezkedik.

Vidnyánszky Attila a Mandinernek

 

Nekünk az amerikaiakkal jó viszonyunk van. Ha most visszaemlékszem a történelmi tanulmányaimra, talán életünkben egyszer üzentünk nekik hadat, a II. világháborúnak a mi szempontunkból már lefele menő szakaszában. Nem nevezném egy sikeres diplomáciai akciónak, és azóta nem is próbálkoztunk ilyesmivel.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

 

A miniszterelnöki biztos felhívta a figyelmet arra, hogy ha magyar sajátosságokról beszélünk, akkor az nem történhet meg a külhoni értékek felsorolása nélkül. A hungarikumok és a nemzeti értékek az elcsatolt nemzetrészekkel való kapcsolattartás egyik formájává, a határon átnyúló békés nemzetegyesítés egyik eszközévé váltak. V. Németh Zsolt kitért arra is, hogy a vármegyei értéktárak a helyi települési elemekből építkeznek. A magyar értékek egyfajta büszkeségforrást jelentenek egy-egy kis településnek.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

 

„Ma itt Várpalotán azt láthatták, hogy ezt a nem irányított rakétát hogyan lőtték ki és találta el pontosan a célját. Ez egy nagyon modern XXI. századi, a digitális haderőbe illeszkedő komoly fejlesztés, amely hamarosan a magyar légierőnél működik majd” – közölte a tárcavezető. Hozzátette: „a békéhez erő kell, folytatjuk a munkát”.

Honvédelem.hu

 

Szijjártó Péter az amerikai nagykövet előző napi bejelentésével kapcsolatos újságírói kérdésre reagálva hangsúlyozta, hogy Magyarország a háború szomszédságában található, míg az Egyesült Államok egy óceánnal odébb. (…) „Nincs az a mennyiségű plakát, nincs az a mennyiségű sajtótájékoztató, nincs az a mennyiségű ellenzékbe öntött dollár, amely a magyar kormányt eltántorítaná a békepárti álláspontjától, tehát kár ezzel próbálkozni” – figyelmeztetett. „És kéretik nem gyarmatként tekinteni ránk senkinek a világon, hanem országként.”

MTI

 

Kétnapos Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei látogatása keretében női polgármesterekkel folytatott eszmecserét a köztársasági elnök Kékcsén. Köszöntőjében többletfelelősségnek nevezte saját és a megjelent polgármesterek női vezetői tisztségét, hiszen – mint mondta – össze kell egyeztetniük családi életüket a hivatásukkal. (…) Hangsúlyozta, a női vezetők be tudják bizonyítani a fiatalabbaknak, hogy nem muszáj választani a családi élet és a hivatás között.

Sándorpalota.hu

 

„A magyarságunkat semmi nem foglalja össze jobban, mint ez a dal” – mondta Vastag Csaba a Magyar Fohász 2023 című alkotásról, amely Ferenc pápa áprilisi látogatása tiszteletére készült. Keresztes Ildikó és Varga Miklós mellett ugyanis ő énekli ezt a különleges szerzeményt.

Blikk

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk