Szüret 2021/30.

  • Narancs
  • 2021. július 28.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Valaha a liberalizmus a szabadság kiteljesedéséről szólt, fantasztikus eredményeket ért el. Ehhez képest ma, jól látom, itt ez az eset, az én szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus. A liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak. De ők vannak Brüsszelben többségben, és nekünk meg kell védenünk a szabadságunkat.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

 

A rendezvény díszvendége, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott elmondta, az összefogás napjainkban korparancs, egymás biztonságát csak közösen tudjuk megteremteni és megőrizni. Hangsúlyozta, egyesülés nélkül nem tudunk úrrá lenni a 21. század kihívásain.

A MTI tudósítása a XXIV. Kárpát-medencei nemzetiségi napok és aratónap rendezvényéről

 

Kásler Miklós (…) kitért arra, hogy a magyar történelem sok mozzanatát elhallgatták vagy eltorzították, ezért tette le a kormány elé azt a programot, amely az identitás szempontjából lényeges kérdések megoldását tűzte ki célul a legmagasabb tudományos igényességgel és prekoncepció nélkül. Így jött létre a Magyarságkutató Intézet, amely új tudományágakat kapcsol be az eldöntetlen vagy nehezen eldönthető kérdések vizsgálatába és új szemléletet hozott.

MTI

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk