Szüret 2021/44.

  • Narancs
  • 2021. november 3.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Az agráriumban nemesített növények ugyanolyan közkincsek, mint a természeti örökség, és a magyar nemzeti identitás részét képezik.

Semjén Zsolt Tápiószelén, a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ rendezvényén; MTI

 

Benépesült a kerti tó terciája szombaton Soponyán. A sztárbográcsokban (üstökben!) finomságok rotyogtak (…) oldalt a Viszkis, Ambrus Attila korongozott, zenés színpadi műsorok sorjáztak. A kora délutáni órákban felavatták Nepomuki Szent János szobrát. (…) A szoborhoz kapcsolódik a helyi plébános, Gál Ferenc tragikus halála, akinek a templomból hazafelé menet szokása volt a tóparton álló szobornál elidőzni, imádkozni – 1983-ban a szobor mellett érte halálos baleset.

Fejér megyei online

 

A miniszteri biztos felhívta a figyelmet arra is, hogy hittel és cselekedettel a sokszor még elérhetetlennek tűnő célokat is sikerül megvalósítani. Hozzátette: 2010 óta a nemzeti kormány vezetésével „újra érezhetjük, hogy erős nemzet vagyunk”, ez pedig nemcsak a magyarság, hanem az egész közép-európai régió érdeke is. Jól mutatja ezt a koronavírus-járvány idején Romániának nyújtott segítség is – jelezte Gaal Gergely.

MTI

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk