Szüret 2022/26.

  • Narancs
  • 2022. június 29.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Az elmúlt harminc évben egy nagyon súlyos és perverz balratolódás történt a világban.

Kövér László Rákóczi Szabadegyetemen tartott előadásából, MTI

 

Észszerű, bátor lépésnek tartjuk, hogy a kormányfő vétót emel az Európai Unió héjáinak újabb szankciócsomagja ellen, jelezve, hogy hazánkat nem hagyta cserben életösztöne, és képes nemet mondani az Európai Unión úrrá lett mazochista őrületre.

A Magyar Békekör Egyesület közleményéből

 

14 órától Bagodi Történelmi Játékokat rendeznek, ahol korhű módon hagyományőrzők mutatják be az egyes történelmi korszakokat (az ókori római és a reneszánsz kor, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc, a 80-as évek határőrizete). Előtte 13 órakor felavatják az ókori római szabadtéri bemutatóhelyet és sírkőmásolatot.

Zala megyei online

 

A Magyar Energiaital Szövetség tiltakozik minden, az energiaitallal kapcsolatban megjelenő valótlan, vagy feltételezéseken alapuló hír, valamint a koffein kettős mérce szerinti megítélése ellen.

A Magyar Energiaital Szövetség közleményéből

 

A közös élményen túl a közösségről, a biztonságos közlekedésről is szólt az Ajkai Motorosok Egyesülete által negyedik alkalommal megszervezett motoros nap június 25-én. (…) A cél nem a száguldás, hanem a biztonságos közlekedés. Most jön a kánikula, a napsugarak felmelegítik az aszfaltot, így jobban tapadnak a kerekek, de vannak, akiket a meleg elbágyaszt, így nehezebben koncentrálnak, illetve türelmetlenné, agresszívvé válnak. De ez igaz a közlekedés minden résztvevőjére.

Az ajkai önkormányzat közleményéből

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Ének az előcsarnokból

  • - turcsányi -

Quentin Tarantino nem filmrendező, jó, nem elsősorban filmrendező, hanem valami szekta, de híveinek számossága miatt sokkal inkább valamiféle egyház érinthetetlen Jézuskája, aki történetesen filmrendező (is).

Nyomasztó naplemente

  • Kiss Annamária

Az izraeli Hanoch Levin 1975-ben bemutatott méltán híres tragikomédiájának új interpretációjából pont az nem jön át, amitől izgalmas lenne a darabot épp most elővenni: az élni akarás ereje.

 

A múlt titkai

Nem sokon múlt, hogy Brückner Jánosból (1984) festőművész lett; az egyébként kémia–biológia tagozaton eltöltött középiskolai évek alatt fordult a rajzolás felé, majd a kétezres évek elején, amikor az ELTE BTK magyar irodalom és filozófia szakán tanult, kezdett el hobbi szinten festegetni.

Focipálya, lovarda, Dubaj - Rákosrendezőn

Lázár János szerint a volt teherpályaudvar helyére építendő városközpont születése egyenesen Orbán Viktor kívánsága volt, aki a minisztert nemcsak azzal bízta meg, hogy találjon helyet az új szenzációnak, de azt is kikötötte, hogy a területen középszerű projekt nem valósulhat meg.

Kartávolság

Amikor időről időre kísérletet tesznek arra okos, mérsékelten okos és kifejezetten hülye ún. elemzők („megfigyelők”), hogy meghatározzák a 2010 utáni magyarországi berendezkedés mibenlétét, a hülyék általában arra jutnak, hogy minden problémája ellenére ez még mindig demokrácia.

A 2023-as kormányprogram

Sok ronda disznóság megtörtént már Magyarország parlamentjében a rendszerváltás óta eltelt évtizedekben, de ennél a múlt csütörtöki esetnél szégyenteljesebb aligha.

Magánbankok viszik a prímet

Az Orbán-rezsim térfoglalása egyedülálló helyzetet hozott létre a magyar bankszektorban. Míg másutt a politikai vezetés elsősorban állami pénzintézeteket használ föl céljai megvalósítására, addig nálunk magántulajdonú bankok bekebelezésével erősíti és tartósítja a hatalmát.

Szájzárrendelet és székbírság

Jogkorlátozó, a szólásszabadságot szűkítő intézkedésnek tartják az ellenzékiek, míg a fideszesek a testületi munka hatékonyságát biztosító rendelkezésnek azt az új szankciós lehetőséget, amelyet a polgármester kezdeményezésére a testület kormánypárti többsége szabhat ki a renitens képviselőre.

 

Nyersen, zsigerből

Hatvanhat éves korában elhunyt a The Pogues frontembere. Shane MacGowan az ír kultúra egyik legfontosabb alakja volt az elmúlt évtizedekben, nélküle az ír kocsmapunk aligha vált volna ennyire népszerű műfajjá.