Szüret 2022/38.

  • Narancs
  • 2022. szeptember 21.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Miközben Európa lakosai épp az elhibázott brüsszeli szankciók miatt energiaválságtól szenvednek, a baloldali többségű Európai Parlamentnek még ebben a válságos helyzetben is az a legfontosabb, hogy Magyarországot támadja.

A Fidesz közleményéből

 

Nekünk együtt kell megvédenünk Európa déli kapuját. Ez egyszerre küldetése, felelőssége Szerbiának és Magyarországnak is. Az nem véletlen, hogy az Önök katonanemzetének fiai és a magyar vitézek az egyik legnagyobb közös sikerüket éppen itt, Belgrádnál, ahogy mi mondjuk: Nándorfehérvárnál aratták – közösen védve meg Európa déli kapuját. És miután a migráció új formában, újra és újra visszatér, ezért közös felelősségünk, szerbeknek és magyaroknak, hogy ezt a történelmi folyamatot a megfelelő mederbe tereljük.

Orbán Viktor elfogadó nyilatkozata a Szerb Köztársaság érdemrendjének átvétele után, Miniszterelnök.hu

 

A pálos remeték olyan kapoccsá váltak, akik életükkel, példamutatásukkal évszázadokon át, egészen napjainkig felhívják a figyelmünket arra, hogy nem feledkezhetünk meg a mindannyiunk életét meghatározó rendező elvről, a teremtett világ és a teremtő közötti kapcsolatról.

Zámbó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a Pilisi Pálos Tematikus Út átadóján; Agrárminisztérium Sajtóiroda

 

„A jól kiképzett, hazája iránt elhivatott katonaállomány nélkül a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett új haditechnikai eszközök önmagukban semmit sem érnek” – hangsúlyozta Zsiga Tamás, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára. (…) „Ha jó vezetőket szeretnénk kinevelni, az hosszabb távú folyamat, évtizedekbe telik” – fűzte hozzá.

Honvédelem.hu

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk