Szüret 2022/46.

  • Narancs
  • 2022. november 16.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Novák Katalin az első nő a köztársasági elnök pozícióban, ami kiváló példa arra, hogy minden lánynak, nőnek sikerülhet.

Bors

 

A tárcavezető rámutatott, a galamb- és a nyúlhús kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező, egészséges alapanyag, élelmiszerforrás. A tenyésztés ráadásul – legyen szó akár hazai dísz- és haszongalamb fajtákról, hazai nyúlfajtákról – hozzájárul a genetikai erőforrások és a biológiai sokféleség megőrzéséhez. (…) Hangsúlyozta, a galambokkal, kisállatokkal való foglalkozás közösségépítő erő. A közös szenvedély, a közös érdeklődés, a közös sikerek és emlékek olyan erős köteléket hoznak létre, amelyben tradíciók, kulturális értékek öröklődnek nemzedékről nemzedékre. Ez a közösség olyan értékeket hordoz, mint a szolidaritás, a felelősség egymás, a természet és a környezet iránt. Nagy István arról is beszélt, hogy a galambászat és a nyúltenyésztés gazdasági hasznot is jelent.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

 

Mint a jaminai önkormányzati képviselő megosztotta, a kolbásztöltő versenyen túl saját készítésű száraz házikolbászok és saját készítésű pogácsák megmérettetésére is sor került.

Békés megyei online

 

Legutoljára a polgármesteri hivatal felújítását fejezték be. Az épület a közösség központja, és nagyon fontos volt, hogy megújuljon, és amikor a szerződést aláírták, nem is gondolták, hogy milyen fontos lesz ez a beruházás – hangzott el az eseményen.

Bács-Kiskun megyei online

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk