Szüret 2023/15.

  • Narancs
  • 2023. április 12.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

A magyar kormány megbecsüli a kultúrát, tudja, hogy az épít, bátorít és vigasztal, ezért támogatja óriási összegekkel.

Csák János kulturális és innovációs miniszter a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek megnyitóján, MTI

 

Természetesen nem minden embertársunk éli meg ebben a hitbéli meggyőződésben a Passio és a Húsvét vasárnapi üres sír misztériumát, de a kereszthalál és a feltámadás üzenete számukra is iránymutató lehet, azaz, nem hiábavaló a másokért való szolgálat és áldozatvállalás.

Kiléphetünk a komfortzónánkból, és segítséget nyújthatunk még azoknak is, akik megtévedtek, rosszul mérték fel helyzetüket, netán szükségtelenül kárt és fájdalmat okoztak másoknak. A támogatás, mások segítése akkor is megváltói magatartás, ha nem hiszünk a Jézusi csodában.

A Húsvét emellett, szerte a világon a tavaszi napfordulóhoz köthető évszakváltás, a természet megújulásának is ünnepe. A természetnek mi is szerves részei vagyunk, vegyünk tehát részt ebben a testi és szellemi megújulásban.

Havasi Dezső, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének húsvéti üzenetéből

 

– Az Ön szobájában is kiemelt helyett kapott a Nagy-Magyarország térképe [sic!], amit a baloldal az elmúlt napokban ismételten elutasított a revizionizmus gondolata mögé bújva. Mit jelent ez a térkép az ön számára?

– Ha valakinek a magyar történelem nem a bolsevizmussal kezdődik, akkor ez számára a magyar államiság majd ezeréves történetének kilenctizedét jelenti.

Interjú Gulyás Gergellyel a Magyar Hírlapban

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk