Szüret 2023/49.

  • Narancs
  • 2023. december 6.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Mindenkinek a támogatása kell, mert ez a nehéz tárgyalásokban erőt ad Magyarországnak és így a magyar kormánynak, végső soron pedig nekem is. Úgyhogy én kérek mindenkit, hogy töltse ki azt a konzultációs ívet.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

MINŐSÉGI     KÜLDETÉSÉNEK     KORSZELLEM     KULTÚRAVÁLTÁS

Nagy István kitért arra is, szintén egy beszédes szám, hogy egyre több a hazai kistermelő. (…) A tárcavezető kiemelte, mindez azt mutatja, vidéken lehet minőségi életet élni, a vidék ugyanis biztosítani tudja mindazt, amire a családoknak szükségük van: a biztonságot, az otthont és a munkalehetőséget.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban hétfőn átadták az épületegyüttes felújított lovardaépületét. (…) Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára a szalagátvágás előtt elmondta, hogy a Lázár János miniszter által kezdeményezett beruházáshoz három év munkája mellett 1,9 milliárd forintnyi uniós és nemzeti forrás biztosítására volt szükség. (…) A kastélytörvény – tette hozzá a politikus – lehetőséget biztosít arra, hogy a jelentős vagyonok felett rendelkező magyar elit a sport mellett „tekintse küldetésének és történelmi felelősségének a nemzet kulturális örökségének megőrzését és gyarapítását, az abban való részvételt is”.

MTI

A szuverenitásvédelmi törvényről és a honvédségről beszéltek kormánypárti képviselők kedden napirend előtt az Országgyűlés ülésén. „A Magyar Honvédség készen áll Magyarország és a magyar emberek védelmére” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közösségi oldalán a napirend előtti felszólalásokra adott válaszával kapcsolatban.

Honvédelem.hu

Menczer Tamás, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, a piliscsabai bölcsőde alapkőletételén közölte: minden statisztika és tapasztalat azt mutatja, hogy a magyar családok több gyermeket terveznek, mint ahány később megszületik. (…) Hosszú távú stratégiai cél az is, hogy aki gyermeket vállal, az jól, jobban járjon. „Sajnos még nem tartunk itt, de szeretnénk eljutni idáig” – fűzte hozzá az államtitkár.

MTI

Közösségeink éltetik az országot és a nemzetet – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. (…) Gulyás Gergely kiemelte: a korszellem le akarja rombolni a közösségeket, el akarja jelentékteleníteni a nemzetet és az egyházat. Csak az itt élő családok, az összetartó közösségek, egyesületek, iskolák, egyházközségek adhatnak tartást, ellenálló erőt, és mutathatják meg a fiataloknak a hosszú távú boldogulás ösvényeit – szögezte le.

MTI

Lehet, hogy már zajlik is a harmadik világháború, csak még nem vettük észre – vélekedett Lánczi Tamás.

Híradó.hu

A kultúrában van szükség a legnagyobb kultúraváltásra. A művészeti életben óriási személyiségek vannak: a kultúránál nincs individualistább terület. Az egyetemeken, a professzorok között, de még az üzleti világban sem lehet individuumként sokáig húzni, itt viszont nagy művészek, nagy megmondóemberek részéről hol megalapozott, hol megalapozatlan érzékenységgel, hiúsággal, nárcisztikussággal és exhibicionizmussal is találkozik az ember.

Interjú Csák Jánossal az Index.hu-n

Muszáj kiemelni azt is, hogy ez egy nőkhöz méltó, esztétikai örömet okozó szép könyv, amit jó érzés kézbe venni. Ha el akarsz valamerre indulni az életedben, vidd magaddal, legyen veled! Kukkants bele, olvass pár oldalt, és kikapcsol a hétköznapi szürkeségből, ünneppé varázsolja a percet, jelen idővé a múltat s a jövőt.

Az Origo.hu kritikája Kalamár Hajnalka Örökké nő – Lelki edzésterv nőknek című könyvéről

Laky Zsuzsi csatlakozott a Farm VIP-hoz! A férje 4 kilót fogyott a hiányától

Cím a Blikkben

Ahogy írok, úgy jut eszembe egyre több részlet az előadásból, de hosszú lenne leírni, így igazából csak azt tudom mondani, hogyha lehetőségünk nyílik elmenni olyan előadásra, amely elénk tár egy új és ismeretlen világot, akkor mindenképp menjünk el rá.

A Bama.hu tudósítása egy pécsi indonéz estről

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.