Szüret 2024/20.

  • Narancs
  • 2024. május 15.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Tisztelettel köszönöm még egyszer Elnök úr látogatását! Köszönjük, hogy eljött hozzánk, és külön köszönjük azokat a lépéseket, amelyeket a Kínai Népköztársaság a béke megteremtése érdekében tesz.

Orbán Viktor nyilatkozata Hszi Csin-pinggel folytatott tárgyalását követően; Miniszterelnöki Kabinetiroda

KIFEJEZTE      MESTERMŰ     PUSZTÍTJÁK     FENYEGETIK

Soha ilyen mértékű zöldideológiai nyomás alatt nem volt még az európai agrárium – jelentette ki az agrárminiszter kedden az M1 Ma reggel című műsorában. Nagy István úgy vélekedett, a túlpolitizáltságnak semmi indoka nincs, egyszerűen az Európában kialakult politikai helyzet rányomja a bélyegét a gazdálkodásra, ellehetetlenítve ezzel a versenyképességet.

MTI

A magyar kormány elkötelezett abban, hogy együttműködjön minden jóakaratú, a családot középpontba helyező országgal, és ebben legelső és legerősebb partnerünk Törökország – jelentette ki (…) Csák János (…) Mahinur Özdemir török család- és szociálisügyi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján. (…) Elmondta továbbá, hogy Mahinur Özdemirrel folytatott megbeszélésén konkrét programokat is megfogalmaztak, és megállapodtak a családok erősítéséért végzett munka tapasztalatainak kicserélésében annak érdekében, hogy Budapest és Ankara példát tudjon mutatni: a „demográfiai őszt” vissza lehet fordítani. Csák János aláhúzta, hogy e tervek túlmutatnak a kétoldalú együttműködésen, példaként említve, hogy Törökország a Türk Tanács tagja – ahol Magyarország megfigyelő tag –, a magyar fél pedig az Európai Unióban is hallatja hangját „a családpolitika és az egészséges, normális összetételű családok előnyeiről”.

MTI

A Kárpát-medencében az utóbbi évtizedben 3700 templom szépülhetett meg és több mint 200 új épülhetett állami támogatás révén. Nyugat-Európában ennek éppen a fordítottja történik, „bezárják a templomokat, irodaházaknak, szállodáknak vagy koncerttermeknek, még rosszabb esetben mecseteknek adják át" – fogalmazott az államtitkár. Jelezte ugyanakkor, hogy a felújításokat azért fontos segíteni, mert látható: az egyházak szolgálják leginkább a békességet, a megmaradást, a nemzet erősödését, nem azok, akik megzavarnak egy szentmisét, vagy létükben, megmaradásukban, támogatásaikban fenyegetik őket. A világban terjedő gender-, LMBTQ-, woke-ideológia vagy háborús őrület mellett szinte semmi más normális hang nem jelenik meg, mint az egyházak üzenete – jelentette ki Soltész Miklós.

MTI

Ennek a csatornának nincsen joga kérdezni! Olyan szinten pusztítják a magyar ember lelkét, maga személyesen is, ön is. Maguknak arra sem válaszolnék, nappal van vagy este.

Vidnyánszky Attila az RTL-nek

Több mint három évtizeddel megalakulása után a Leslie Mandoki által vezetett Mandoki Soulmates zenekar nemcsak zenei áttörést hozott az új „A Memory Of Our Future” című albumával, hanem precizitást is, mely a szenvedély csúcsát képviseli, egy igazi hangtechnikai mesterművet. (…) A Fekete Hattyú borítója már önmagában ikonikus szimbólummá vált. Leslie Mandoki szerint „itt vagyunk a válságok zuhatagában háborúkkal, járványokkal és geopolitikai hatalmi játékokkal, ahol a Fekete Hattyú közöttünk landolt”.

Origo.hu

A Katona József Gimnáziumban Iskolai együttműködések a jobb minőségért címmel pedagóguskonferenciát szervezett pénteken a Mathias Corvinus Collegium (MCC). (…) Csáki Tibor, a Katona József Gimnázium igazgatója kifejezte a konferencia, a közös és hatékony munka iránti örömét, illetve üdvözölte a csaknem 50 főből álló pedagóguskart.

Baon.hu

Ifjú vadgesztenyéket ültettek rendőri segítséggel Velencén

Cím a Feol.hu-n

Érdekes volt megtapasztalni, ahogy az idősebbek is az első sorokba sietnek, hogy minél közelebbről lássák a műsort. A közönséget tekintve kijelenthető, hogy Kordáék zenéje generációkon átível, hiszen fiatalokat is ki lehetett szúrni a mulató tömegben. (…) A kezdés előtti utolsó másodpercek már üdvrivalgással teltek, ami akkor hágott a tetőfokára, amikor a zenekar rázendített. A nyitószólam könnyen egy Marvel- vagy Disney-filmre emlékeztethette a nézőket, amelyhez olyan képi megjelenítés társult a kivetítőkön, ami mindezt alá is támasztotta.

Az Index.hu beszámolója Korda György és Balázs Klári koncertjéről

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!