Szüret 2024/28.

  • Narancs
  • 2024. július 10.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

A legmodernebb technológiával termelünk, Európa legjobb munkásai vannak Magyarországon.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában 

SPORTOSABB     MOZGALMAS     LEGFONTOSABB     MADÁR

A sportért felelős államtitkár szerint „ma a magyar sportot szolgálni kiváltság, mert olyan helyzetben van a magyar közigazgatásban [sic!], hogy sok más szektor szereplői irigykedve néznek ránk”. Schmidt Ádám ezt szombaton délelőtt, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem nyári diplomaátadó ünnepségén jelentette ki. Úgy vélte, a végzett hallgatók jó hivatást választottak (…) nagyban rajtuk múlik majd, hogy a mindennapos testnevelést milyen minőségben és milyen tartalommal sikerül megtölteni, valamint hogy a jövő gyermekei mennyire egészségesen táplálkoznak majd. Ha ezek megvalósulnak, akkor egy egészségesebb és sportosabb Magyarország jöhet létre – mondta.

MTI

Mozgalmas tanév áll a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) mögött, ahol az idén 63 hallgató diplomázott – olvasható az intézmény MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. „A fiatalok sikere a nemzet sikere” – mondta a pénteki diplomaátadó ünnepségen (…) Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára.

MTI

A Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára szerint olyan ökoturisztikai attrakció lesz a hortobágyi madárszínház, amely nemcsak hazánkban, hanem Európában is egyedülálló, de a világ más térségeiből is érdeklődhetnek iránta. (…) Petényi Mirkó, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Shakespeare híres mondatát némileg átformálva mondta: „színház az egész világ, és színész benne minden madár”.

MTI

Az államtitkár a felújított síremléknél mondott beszédében a hősök iránti tisztelet és emlékezés fontosságát hangsúlyozta, rámutatva: a múlt tiszteletének hiánya az egyénre, de a nemzet egészére is veszélyes, hiszen ha nincs mire visszatekinteni, nincs miből erőt meríteni, akkor az egyén és a nemzet is elveszíti „a fennmaradásához szükséges legfontosabb tájékozódási pontjait”. „Nemcsak azért emlékezünk a hősökre, mert ez erkölcsi kötelességünk, hanem mert emlékeztetnek minket arra, hogy van mit veszítenünk, és ezért van mit megvédenünk” – fogalmazott Vargha Tamás.

Honvédelem.hu

Mindig is szabadon döntöttem mindenről, másképp nem is tudnék létezni, úgy gondoltam, hogy tovább kell folytatnom a munkát. A baleset által előidézett trauma sokkolt, s ennek hatására felmondtam, de az első emberi gesztus után rá kellett jönnöm, hogy ezt intézményvezetőként nem tehetem meg: nekem kell kivezetnem a Nemzetit ebből a nehéz helyzetből.

Vidnyánszky Attila az Origo.hu-nak

Futótűzként terjedt a trombitás szabadulásának híre az interneten. (…) Sokan azt várták, hogy megtörten fog kilépni a börtönkapun. Mindenki legnagyobb megdöbbenésére azonban Galambos Lajos kifejezetten jól néz ki.

Bors online

Nyitrai Zsolt, a kormányfő főtanácsadója felidézte: már hagyománynak mondható, hogy Magyarország miniszterelnöke az érettségiző fiatalokat az érettségi időszak után egy rövid levélben köszönti, melyet a sikeresen vizsgázók a bizonyítvány mellé kapnak meg. Az elmúlt időszakban országszerte több mint ezer intézményben sok tízezer diák kapta meg Orbán Viktor személyes üzenetét.

– A miniszterelnök nagyon fontosnak tartja a fiatalokat, hiszen ők jelentik a jövő ígéretét. (…) A kormányfő a figyelem gesztusát adta meg az érettségi bizonyítványt szerzett fiatal honfitársainknak ezzel a kis köszöntőlevéllel – mondta a főtanácsadó.

Magyar Nemzet

Fogadóórát és utcafórumot tartott néhány nap leforgása alatt Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

Beol.hu

Szűcs Judit, Csemő új polgármestere köszöntötte a falunap résztvevőit, aki emlékeztetett: Csemő 1997-ben, a Virágos Magyarországért verseny I. helyezettjeként elnyerte a legvirágosabb település címet. (…) – 26 éve ez a nap a győzelem, az összefogás eredményezte közös siker szimbóluma, és a megnyugvás, megbékélés és újrakezdés ideje – hangsúlyozta a polgármester, aki kitért arra, hogy lezárult a választás, ezzel új fejezet nyílt a község életében.

Baon.hu

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.