Szüret 2024/4.

  • Narancs
  • 2024. január 24.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

A magyar kultúra olyan, mint egy nagy ház, ami biztonságot, védelmet, erőt nyújt. A kultúra egy közösség karaktere, egy olyan építmény, melynek a bejárata a nyelv.

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó a magyar kultúra napja alkalmából; MTI

SORSDÖNTŐ      DÍSZŐR      PANAMA      ÁTITATTA

Mondok néhány dolgot, ami nélkülünk nem lenne, mármint a magyarok nélkül nem lenne. Például nem tudnák elütni az unalmukat a Rubik-kockával, hogyha mi, magyarok azt nem találtuk volna föl. Vagy az egész emberiség még mindig az ujjával vagy lúdtollal írna, hogyha Mr. Bíró, aki egy magyar ember volt, nem találja fel a golyóstollat.

Orbán Viktor beszéde a magyar–vietnami üzleti fórumon; Miniszterelnöki Kabinetiroda

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója szintén úgy véli, hogy 2024 sorsdöntő év lesz a magyar gazdák életében. (…) A júniusi EP-választáson világos üzenetet kell küldeni Brüsszelnek arról, hogy a gazdáknak járó pénzeket nem lehet másra fordítani.

MTI

Tiszasziget nemcsak azért izgalmas település, mert itt található Magyarország egyik legmélyebb földrajzi pontja, valamint a község a déli hármas határ kapuja, hanem azért is, mert idén januártól egy történelmi kezdeményezés helyszínéül is szolgál: itt képezik ki azokat a tartalékos katonákat, akik a Magyar Honvédség történetében először láthatnak majd el díszőri szolgálatot.

Honvédelem.hu

Soltész Miklós a Kálvária-kápolna megújulása alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta, ha templomaink megtelnek lélekkel, imádsággal és szeretettel, akkor azt a szolgálatot, amelyet a társadalom érdekében az egyházak végeznek (…) át tudják adni, hogy a templomba járók mindezeket továbbvigyék.

MTI

A gyermek az első, egy családbarát országot építünk – jelentette ki szombaton a dadi református egyházközség másfél milliárd forintból felépült torna- és rendezvénycsarnokának átadásán a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár. Nagy János hozzátette, miközben háborúk, szankciók, genderpropaganda árnyékában kell kitartani, a kormány azon dolgozik, miként tudja megvédeni a magyar családokat és a magyar gyermekeket.

Fidesz.hu

Álhír, hogy iskolabezárásokat tervez a kormány, iskolákat Gyurcsányék zártak be – közölte Rétvári Bence.

MTI

A magyarok elsődleges kultúrája régóta a ma már inkább popkultúrának nevezett könnyűzene, és ennek saját karaktere van – jelentette ki az alapképzést beharangozó eseményen Demeter Szilárd, a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója.

Borsod24.hu

Ön szerint Putyin kirobbantja a III. világháborút? Szavazzon!

Blikk.hu

Herczegné Számel Annamária, a Civil Központ irodavezetője elmondta, az idei évben elérkezett az első nagy mérföldkő minden civil szervezet számára.

Beol.hu

A lakodalmas zenekarok és vőfélyek találkozóját első alkalommal tartották Nyárlőrincen. (…) A ceremónia a hagyományoknak megfelelően kezdődött. Először a főszervező köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta, hogy a találkozóból összegyűlt pénzből kétszázezer forinttal támogatják a helyi óvodát és bölcsődét. Pénzváltó István polgármester is köszöntötte a jelenlévőket. Aki azt hangsúlyozta, hogy szereti az új dolgokat.

Baon.hu

Zámbó Jimmy már akkor igazi legenda volt, amikor még élt. Olyan dalokat énekelt fel, amelyek a magyar könnyűzenei kultúra szerves részét képzik, és el sem lehet képzelni, hogy egy este jó hangulatban teljen az ő zenéi nélkül.

Bors online

Ezt a hetet teljesen átitatta a manézs világa. (…) Most pedig ismét oda kell irányítanunk a figyelmünket a porondra, ugyanis az Európai Cirkuszművészeti Szövetség egyhangú döntéssel, ellenszavazat nélkül ismét elnökségi tagjává választotta Fekete Pétert, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatóját.

Index.hu

Összesen négy új képzéssel és két új specializációval bővíti képzési kínálatát a Színház- és Filmművészeti Egyetem. (…) Az akciórendező MA, a forgatókönyvíró MA, a filmművészeti tanár MA és színházművészeti tanár MA képzések olyan egyedülálló szakok, amelyek teljesen új színt jelentenek a magyar felsőoktatás palettáján.

Origo.hu

A reggeltől kora délutánig tartó rendezvényen külön műsorszámot jelentett a hagymás sült vér, bundáskenyér és pálinkakóstolás, a disznók darabolása, csontozása, az elmaradhatatlan klasszikus, a kolbásztöltés és a sertés- és marhahúsokból készült különféle street food ételek panamája [sic!] is.

Kemma.hu

 

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk