Szüret 2024/5.

  • Narancs
  • 2024. január 31.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

„Új zsidó reneszánsz van Magyarországon, és a magyar állam büszke arra, hogy hozzájárulhat ehhez” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából.

Honvédelem.hu

DÖNTÖTT     LEMONDOTT     BIZONYÍTÉK     VILÁGSZINTŰ

Singh Viki egész életében küzdött a testképzavarral, soha nem érezte magát jól a bőrében, mivel az újságokban és a televízióban is vékony testalkatú nőket látott. Most úgy döntött, tesz azért, hogy jobban érezze magát: megműttette a hasát.

Blikk

Egy 1989-es Hobo Blues Band-dalt ad elő Gubik Petra a Petőfi Zenei Díj Életmű Gálán. A Földes László „Hobót” ünneplő műsorban elhangzó szerzemény a rendszerváltás előtti kilátástalanságról szól, amikor egy egész nemzet lemondott róla, hogy létezhet egy Másik Magyarország.

Híradó.hu

A műhús betiltásáról és a hagyományos vidéki értékek megvédéséről is egyeztetett hivatalában Nagy István agrárminiszter. (…) A miniszter szerint meg kell becsülni a normalitást és a gazdák munkáját, akik két lábbal a földön állnak. Az emberek egy része ugyanis eltávolodott a természettől, álromantika alakul ki az élővilág kapcsán. A társadalom többségének meg kell értenie, hogy a gazdák nélkül nincs élelmiszer és nincs jövő sem.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

Orbán Viktor miniszterelnök a konzervatív tábor központi szereplője, és bármilyen (európai konzervatív) együttműködés csak az ő és a Fidesz részvételével lehetséges – mondta Bóka János európai ügyekért felelős miniszter a Le Monde című francia napilapnak adott interjújában.

MTI

A tárcavezető kitért arra is, hogy a kínai–magyar kapcsolatokat új tudomány, az archeogenetika is vizsgálja: egyre több tárgyi és genetikai bizonyíték van a két nép közös múltjára, amelyre – mint a miniszter fogalmazott – lehet építeni. Csák János hangsúlyozta, hogy mindkét ország számára fontosak a hagyományok, az ősök, az idősek és a család tisztelete. „Mi, magyarok és kínaiak, tiszteljük a hagyományainkat, ápoljuk és továbbadjuk őket a következő nemzedéknek” – hangsúlyozta, hozzátéve: ez a folyamat a kultúrában jelenik meg leginkább: zenében, képzőművészetben, a filozófiai hagyományban és a tudományban.

MTI

Fontos megkülönböztetni az olyan típusú társadalmi konfliktusokat, amelyeket a nagy többségben zsidó és keresztény hagyományokkal rendelkező európaiak az elmúlt évezredben megtanultunk kezelni, illetve a tömeges bevándorlás által előidézett jelenlegi kihívásokat. „Igen, néhány történelmi konfliktus valóban szörnyű polgárháborúba torkollott, de végül mind a zsidó-keresztény hagyomány keretén belül maradt, és ezért ezeket kezelni tudtuk azokkal az eszközökkel, amelyeket mi magunk hoztunk létre az évszázadok során” – fogalmazott Kovács Zoltán.

MTI

A minap egy érdekes bővítményre bukkanhattak a netezők, ugyanis előkerült egy olyan, magyar fejlesztésű kisegítő program, ami Tóth Gabi-mentes internetezést kínál.

Bors

Lehet, hogy a koncert máshogy épült fel és állt össze, mint egy átlagos arénás show, és emiatt valóban páratlan eseményről beszélünk, de egy külső szemlélő nem szűrhetett le eget rengető különbséget más arénás koncertekkel szemben. (…) Krúbi úgy kell a magyaroknak, mint Gyurcsány Orbánnak, csak egy kicsit még jobban…

Az Index.hu koncertkritikájából

Koltai Lajos és alkotótársai olyan filmet készítettek, amiben mélyen benne van a magyar néplélek, miközben nemzetközi filmnyelven mesél, és legalább ennyire fontos, hogy a Semmelweisnek van egy jól behatárolható, világszintű célcsoportja: az orvosok és egészségügyi dolgozók.

Káel Csaba filmügyi kormánybiztos az Origo.hu-nak

A túlnyomórészt rózsaszínes szürkésbarna alapon, égszínkék, fekete, fehér tollazatban pompázó madarak nem csupán szemet gyönyörködtetőek, hanem rendkívül intelligensek is. (…) A szajkó változatos énekét érdes, nyávogó, fütyülő hangok keveréke alkotja. (…) Jelentős téli tápláléka a bükk- és tölgymakk, melyeket gondosan elrejt, de nem mindig emlékszik raktárai helyére, így tudta nélkül szerepet játszik az erdők megújulásában is.

Beol.hu

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk