Szüret 2023/40.

  • Narancs
  • 2023. október 4.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Kulturális szuverenitásunk is támadás alatt áll, az LMBTQ-propaganda erőltetésével, vagy a tömeges illegális migráció támogatásával, megszervezésével. Mindkettő abnormális, és végzetes lehet egy társadalom kulturális berendezkedésére.

Kocsis Máté a Magyar Nemzetnek

LEHETŐSÉG       GYŐZTESEK       VÁLSÁGÁLLÓ      ÉRTÉKALAPÚ

Ránk számíthatnak az idősek, mert tudjuk, hogy a sikeres magyar jövő alapjait ők rakták le évtizedek munkájával és kitartásával! Az egész társadalomnak szüksége van élettapasztalatukra, bölcsességükre, egymást gazdagító jelenlétükre.

A KDNP közleményéből

A magyar gazdaság és a magyar munkaerőpiac válságálló, hiszen a háború és az elhibázott szankciók sújtotta nehéz gazdasági helyzetben is tovább nőtt a foglalkoztatottak száma. (…) A Kormány intézkedéseinek köszönhetően a fogyasztás vissza fog pattanni, miközben tovább folytatódik a termelés és beruházások növekedése, a külföldi működő tőke beáramlása, valamint fennmarad az export dinamikus bővülése is, amely hozzájárul a gazdasági növekedés gyors helyreállásához.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményéből

A Vitézi Rend életében a vitézavatás a legjelentősebb esemény, mivel ekkor kerülnek soraink közé az új tagjaink. Külön kiemelendő, hogy a Vitézi Rend tagjai között több kiemelkedő személy is található, akik tovább öregbítik Rendünk hírét.

A Vitézi Rend közleményéből

Első, jelentős mérföldkövéhez érkezett a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve „I. Állam és közigazgatás” komponens reformjához kapcsolódó RRF-9.2.1-23-2023-00001 „Vesztegetés kiszorítása az egészségügy területén” elnevezésű projekt, amelyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat 473,92 millió forint vissza nem térítendő, hazai társfinanszírozású európai uniós támogatás segítségével valósít meg. (…) A projekt keretében megvalósuló országos figyelemfelkeltő televíziós kampány célja, hogy értékalapú szemléletformálás útján járuljon hozzá az állampolgárok körében a hálapénz felajánlás/adás, mint káros (…) társadalmi gyakorlat visszaszorításához.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat közleményéből

Amíg az csak egy bokor volt, addig elbánt a késével is vagy a bicskájával is a jegybank az inflációval, de miután ilyen hatalmas fává terebélyesedett, ide fejsze kell. No, az nincs a jegybankban. Az a kormánynál van, ezért át kellett venni az infláció elleni küzdelmet, annak a feladatát is meg a felelősségét is a jegybanktól. És nekiálltunk egy nagy fejszével, hogy lefaragjuk az inflációt. (…) Tisztelettel jelentem, hogy sikerrel jártunk. Ez a fejszecsattogás meghozta a várt eredményt, az inflációt lefaragtuk.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában

Az énekesnő neve lassan a népies stílushoz, illetve az idézetekhez kapcsolódik, ugyanis mostanában egyre többször tudatja a rajongóival ezeken keresztül az érzéseit.

A Blikk Tóth Gabiról

Vajna Timi luxuskörülmények között él, de bizony nagyon sokszor egyáltalán nem boldog. Ennek egyértelmű lenyomata, hogy sokszor, sőt mostanában talán egyre gyakrabban látogat ki Andy Vajna Los Angeles-i síremlékéhez… (…) Négy év telt el Andy Vajna halála óta, az özvegy pedig a jelek szerint még mindig nincs túl a nehezén. A minap ismét Andy sírjánál állt, onnan posztolt Instagram-oldalán.

Bors

Felújították a buszmegálló környezetét a Petőfi utca végén (…) és kulturált körülményeket teremtettek a buszra várakozóknak, fiataloknak és időseknek egyaránt.

Beol.hu

„A pákozdi csatára azért is fontos évről évre megemlékezni, mert jó, ha a győztes csatáinkat is megelevenítjük és a fiatalok számára azt is tudatosítjuk, hogy nem csak vesztes csatái voltak a magyar honvédségnek, a magyar katonáknak vagy általánosságban a magyarságnak, hanem győztesek is” – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Pákozdon.

Honvédelem.hu

Az új könyve kapcsán Matolcsy György elmondta, hogy közel három év közel száz cikke szerepel a kötetében. Ez a könyv rólunk szól, a nagyvilágról is üzen nekünk, de ezzel a kiadvánnyal leginkább magunknak szeretnék üzenni – mondta a szerző. (…) Hozzátette: a kihívások mindig lehetőségből és kockázatból állnak, de azokat lehetőségként kell megélni.

Baon.hu

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk