Programajánló melléklet - Rés a présen

„Valóban megtöltjük kultúrával Terézvárost”

  • rés a présen
  • 2022. augusztus 17.

Interaktív

Gálvölgyi Dorka igazgató, Eötvös10

rés a présen: Hogy érzed magad a VI. kerület művelődési házának élén? Mit sikerült megvalósítani a kezdeti elképzeléseidből?

Gálvölgyi Dorka: Nem gondolom, hogy a közönség igényeinek tekintetében sokban különbözne a közművelődés vagy a „piaci alapon működő” kulturális élet, amivel ezelőtt foglalkoztam. Az eltervezett „koncepció” részben megvalósult, így nem vagyok elégedetlen. Egyre többen ismerik az Eötvös10 nevét, sokan vannak, akikkel már arcról ismerjük egymást, hiszen szinte minden programra eljönnek, és minden korosztálynak tudunk értékes dolgokat nyújtani. Az Eötvös10 megújult, ami nemcsak az arculatváltásnak köszönhető, hanem annak, hogy célkitűzéseinknek megfelelően valóban megtöltjük kultúrával Terézvárost.

rap: Mik voltak az idei nyár újdonságai, illetve azok a sikeres rendezvényei, amelyeknek a terveitek szerint lesz folytatása?

GD: Tavaly volt az első nyaram Terézvárosban és nagyon szerencsés vagyok, mert számos, ingyenesen látogatható programot tudunk nyújtani. Már 2021-ben is közel 60 nyári programunk volt, és az idén ez csak gyarapodott. Sok olyan projektünk van, amelyek fontosak nekem, az egyik azoknak a kulcsos gyerekeknek szól, akik a nyarat a városban töltik. Nekik tartanak szerdánként a Tiéd itt a tér című program keretében a kollégák érdekes foglalkozásokat a Hunyadi téren. Ugyanitt Hunyadi Underground címmel az idén már a fiataloknak is volt több nagy sikerű, ingyenes koncertünk, menő zenekarokkal. A Mordái és a Fran Palermo lépett fel legutóbb. Van ezenkívül komolyzenei sorozatunk és népszerű kertmozink. Az Utcáról utcára rendezvényünk pedig a szívem csücske, itt rendszeresen bemutatjuk Terézváros ikonikus helyeit, ahonnan elindult valami, ami a kultúrához kötődik. Az Opera mellett például áriákkal illusztráltuk az épület történetét. Remélem, mindegyik programot tudjuk folytatni jövő nyáron, bár nem épp errefelé mennek a dolgok.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk