Koronavírus: már közel 5000 ember szorul kórházi ellátásra

  • narancs.hu
  • 2021. november 10.

Katasztrófa

Közülük 463-an vannak lélegeztetőgépen, drasztikusan megugrott az új fertőzöttek száma.

Meghalt 98, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 8434 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán. Kórházban 4830 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 463-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében  november 22-28. között oltási akcióhetet szerveznek a kórházi oltópontokon, azon a héten az oltatlanoknak akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra menni. 

A portálon továbbra is csak lehetőségként beszélnek a halasztható műtétek elnapolásáról, mint írják: „A betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása.” Ezzel szemben a Népszava birtokába jutott egy vasárnap kiküldésre került levél, melyben az  Országos Kórházi Főigazgatóság kéri a műtétek halasztását: 

További friss adatok:

  • Hatósági házi karanténban 32 950-en vannak, a mintavételek száma 7 677 571.
  • Eddig 5 981 915 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 760 912-en a második, 1 millió 431 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.
  • 923 020-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 31 619 ember, a gyógyultak száma 813 376-ra emelkedett.
  • Az aktív fertőzöttek száma 78 025.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.