Megérkezett a negyedik oltással kapcsolatos szakmai ajánlás

  • narancs.hu
  • 2022. január 19.

Katasztrófa

Sokat nem segít az orvosoknak.

Szerdán reggel a Népszava azt írta, hogy az orvosokat is zavarba hozta a negyedik oltást szorgalmazó kormányzati propaganda, mert a szakemberek nem kapták meg a lebonyolításhoz várt segítséget. A közvetlenül az oltópontokon jelentkező pácienseket a tapasztalat szerint vagy beoltják, vagy nem.

Ezek után nem sokkal Kunetz Zsombor a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy megérkezett a hiányolt szakmai ajánlás a negyedik oltással kapcsolatban.

Ahogy Kunetz megjegyzi, "éppen ma jelent meg a Népszavában, hogy elküldték a betegeket az oltópontokról, mert nem kaptak az ott dolgozók szakmai irányelveket a 4. oltással kapcsolatban. Tessék itt van! Mondjuk előrébb nem lettek vele", hiszen

A 4. ismétlő oltás beadásáról dönthet az oltó orvos....szükség esetén konzultálhat a háziorvossal/kezelőorvossal.... Az oltóanyag választás minden esetben az oltós orvos feladata, aki a pácienst ismerve a szakmai szempontok alapján dönt.

Az NNK a szakmai szempontokat nem részletezi, kivéve az immunhiányos, immunszuppresszív betegek esetében. Az ajánlást itt olvashatják el.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk