Újabb harminc koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 17.

Katasztrófa

Az aktív fertőzöttek száma 708.

Harminccal, 4946-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs – közölte a kormányzati tájékoztatási oldal hétfőn.

A koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma változatlanul 608.

3630-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 708.

62 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

8188-an vannak hatósági házi karanténban.

A kormányzati közlés során kiemelték, a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Emlékeztetnek arra is, hogy a beutazási korlátozásokat a további szigorítások elkerülésére vezették be. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontaktkutatás következtében elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Hangsúlyozták, hogy az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben az új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

Az üzletekben és tömegközlekedésben a maszkhasználat és távolságtartás továbbra is kötelező.

Figyelmébe ajánljuk