A beázás után szombaton újra kinyit a Nemzeti Galéria

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 10.

Képzőművészet

Festmények nem károsodtak, de több kiállítás egyelőre nem látogatható.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a hétvégén zárva tartott a Magyar Nemzeti Galéria (MNG), a bejáratnál kihelyezett papíron „váratlan technikai okokra” hivatkoztak. Hétfőn a múzeum is elismerte, hogy több kiállítótér is beázott, de „a műtárgyállományt semmiféle károsodás nem érte”.

A Telex megkeresésére az MNG csütörtökön ismét megerősítette, hogy a festményeket nem érte károsodás, a beázás okát pedig még keresik, de a hét második felében már kinyitnak. A múzeum honlapján nem sokkal később az az információ jelent meg, hogy

szombattól a Gulácsy. Na’Conxypan hercege című kiállítás és az állandó kiállítások újra látogathatók a 19. századi művészet, a Modern idők és a Lépésváltás című tárlatok kivételével.

Gulácsy Lajos (1882–1932) életmű-kiállításáról szóló kritikánkat itt olvashatják:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk