Elhunyt Pablo Picasso legkisebb fia

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 25.

Képzőművészet

76 éves volt. 

76 éves korában Svájcban elhunyt Claude Ruiz Picasso, Pablo Picasso kisebbik fia. Halálhírét csütörtökön Jean-Jacques Neuer, Picasso ügyvédje erősítette meg – írja a CNN. Mint Neuer közölte, „Claude Ruiz-Picasso, Pablo Picasso fia meghalt. Ő volt Picasso hagyatékának kezelője 1989-től 2023-ig. Feleségét és két gyermekét hagyja hátra”. 

Claude Ruiz Picasso 1947-ben született, édesanyja Françoise Gilot festőművész, akinek két évvel később még egy gyereke (Paloma) született Pablo Picassótól. A nagy festőnek összesen négy gyermeke született, kettő (Paulo és Maya) az első, Olga Hohlovával kötött házasságából. 

Fotósként és filmrendezőként dolgozott, majdnem egy évig volt Richard Avedon fotóművész asszisztense, majd a Time Life, a Vogue és a Saturday Review fotóriportereként dolgozott. 2011-ben megkapta a legmagasabb francia kitüntetést, a Legion d'honneurt a művészi munkásságáért és apja hagyatékának gondozásáért.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk