A Felcsútért is felelős miniszterelnöki biztos szerint rendben van, ha Mészáros Lőrinc elkerít egy tavat

  • narancs.hu
  • 2017. május 13.

Kis-Magyarország

Tessely Zoltán korábban polgármester volt Bicskén, ahol Orbán Viktor jóbarátja megszerezte a tavat.

A napokban mutattuk be azokat a légi felvételeket, amelyeken jól látható Mészáros Lőrinc cégének hatalmas bicskei birtoka, ahol található egy tó is, illetve két nagy, impozáns faház is egy-egy erkéllyel, utóbbi a tó felett helyezkedik el. A házakhoz műút vezet, a tó medrét is kitakaríthatták, és a part közvetlen környezetét is csinosították. Ezután már Mészáros Lőrinc vagy valamely vendége szabadon csónakázhat, ha akar – egy kis hajó ott is van az egyik stéghez kötve.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A területre korábban a bicskeiek szabadon bemehettek, hiába volt Mészáros Lőrinc felbukkanása előtt is magánkézben, az Erőmű-tavat pedig egy horgászegyesület használhatta egészen addig, amíg a felcsúti polgármester körbe nem keríttette a birtokát.

false

A HírTv szombaton megkérdezte Tessely Zoltán országgyűlési képviselőt arról, hogy szerinte minden rendben van-e azzal, hogy Mészáros Lőrinc körbekerítette a 45 hektárt. A Felcsút és környékéért felelős miniszterelnöki biztos semmi kivetnivalót nem lát ebben, már csak azért sem, mert „magánterületről van” szó. Tessely, aki 2014-ig polgármester volt Bicskén, közölte: az önkormányzatnak nem volt pénze arra, hogy a felszámolás alá kerülő előző tulajdonostól ők vegyék meg az Erőmű-tavat és környékét.

 

Saját tó, luxusházak, hajó - Légi felvételeken mutatjuk Mészáros Lőrinc fenséges pihenőhelyét

Szépen kipofozta a felcsúti polgármester a bicskei tavat, ahol luxuskörülmények közt pihenhet. A helyiek azonban ma már nem járhatnak a tóhoz. Még 2014-ben került Mészáros Lőrinc egyik mezőgazdasági cégéhez, a Búzakalász 66 Kft.-hez egy Bicske melletti terület. Mindez azután történt, hogy a felcsúti polgármester érdekeltsége felvásárolta az akkorra csődbe ment Oak Valley Ingatlanforgalmazó és Fejlesztő Kft.

Figyelmébe ajánljuk