„Akinek a birtokában van a sajtó, annak az értékeit közvetíti”

  • narancs.hu
  • 2023. március 15.

Kis-Magyarország

Vigh László képviselő 1 perc 13 másodpercben elmondta a sajtószabadságot. A lényeg a „netalántán” után jön.

„Ma 2023-ban elmondható, hogy a sajtószabadság azt jelenti számunkra, hogy akinek a tulajdonában van a sajtó, annak az értékeit közvetíti” – mondta Vigh László kormánypárti országgyűlési képviselő szerdán, legalábbis Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese a zalai fideszes politikussal készített interjúból ezt a részt vágta ki és osztotta meg.

„Segítek, kolléga: a sajtószabadság azt jelenti, hogy a tulajdonos NEM szól bele, hogy az újságíró mit ír, hogy a szerkesztőség milyen értékeket közvetít, vagy milyen témákkal foglalkozik” – üzen posztjában Vigh Lászlónak a videórészlet mellett Tompos Márton. 

„Számomra megdöbbentő, hogy ha valaki ennyire nem érti az egész koncepciót, akkor miért beszél róla. A márciusi ifjak forognak a sírjukban, hogy ilyen gondolatok egyáltalán elhangozhatnak. Minden tiszteletem a Momentum Zala csapata felé, amiért ilyen ellenféllel szemben is kitartóan küzdenek” – írja a Momentum politikusa. 

Az ellenzéki párt szerint ezzel a mondattal kibújt a szög a zsákból, a kormánypárti politikus számára az a természetes, hogy a sajtóban azt írják, amit a tulajdonos jónak lát; bár nyilvánvaló, hogy a közmédiában ez most így van, de a sajtószabadság nem ezt jelenti.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a teljes videóban ennél többről beszél a politikus. 

Azt is mondja a fönt idézett mondat után, hogy „a konzervatív vagy a liberális eszmék is megtalálhatók az újság hasábjain, netalántán más médiatartalmakon. Ez azt jelenti, hogy bárki elmondhatja a véleményét, bárki leírhatja, azt felveheti, és azt gondolom, hogy ez természetes, így működik jól ez az ország...”

 A leadkép forrása: Vigh László Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.

Hordta a jelet

  • - minek -

Mátyás Attila számos zenekaron és zenei korszakon átívelő, lassan négy évtizedes pályafutásában különleges epizód a rövid ideig létező Agnus Dei (Isten báránya) zenekar.

Intimebb invenciók

Bacsó Kristóf legutóbbi szerzői anyaga nem konceptlemez, a szaxofonos nem szokott ilyeneket készíteni. A gondolatok, a képzetek, a keresztutalások sokkal összetettebben bontakoznak ki dallamaiból és témáiból, mint hogy kiragasszon egy képet középre, és a körül motozzon a lemez végéig. Bacsó az irányadó jazzalkotók közé emelkedett a rá jellemző nyugodt, intellektuális megközelítéssel; a saját együttesein kívül elsősorban a Modern Art Orchestra szaxofon szólamvezetőjeként és a Zeneakadémia jazz tanszékének élén.