„Akinek a birtokában van a sajtó, annak az értékeit közvetíti”

  • narancs.hu
  • 2023. március 15.

Kis-Magyarország

Vigh László képviselő 1 perc 13 másodpercben elmondta a sajtószabadságot. A lényeg a „netalántán” után jön.

„Ma 2023-ban elmondható, hogy a sajtószabadság azt jelenti számunkra, hogy akinek a tulajdonában van a sajtó, annak az értékeit közvetíti” – mondta Vigh László kormánypárti országgyűlési képviselő szerdán, legalábbis Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese a zalai fideszes politikussal készített interjúból ezt a részt vágta ki és osztotta meg.

„Segítek, kolléga: a sajtószabadság azt jelenti, hogy a tulajdonos NEM szól bele, hogy az újságíró mit ír, hogy a szerkesztőség milyen értékeket közvetít, vagy milyen témákkal foglalkozik” – üzen posztjában Vigh Lászlónak a videórészlet mellett Tompos Márton. 

„Számomra megdöbbentő, hogy ha valaki ennyire nem érti az egész koncepciót, akkor miért beszél róla. A márciusi ifjak forognak a sírjukban, hogy ilyen gondolatok egyáltalán elhangozhatnak. Minden tiszteletem a Momentum Zala csapata felé, amiért ilyen ellenféllel szemben is kitartóan küzdenek” – írja a Momentum politikusa. 

Az ellenzéki párt szerint ezzel a mondattal kibújt a szög a zsákból, a kormánypárti politikus számára az a természetes, hogy a sajtóban azt írják, amit a tulajdonos jónak lát; bár nyilvánvaló, hogy a közmédiában ez most így van, de a sajtószabadság nem ezt jelenti.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a teljes videóban ennél többről beszél a politikus. 

Azt is mondja a fönt idézett mondat után, hogy „a konzervatív vagy a liberális eszmék is megtalálhatók az újság hasábjain, netalántán más médiatartalmakon. Ez azt jelenti, hogy bárki elmondhatja a véleményét, bárki leírhatja, azt felveheti, és azt gondolom, hogy ez természetes, így működik jól ez az ország...”

 A leadkép forrása: Vigh László Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk