Győr díszpolgára lett Szijjártó Péter

  • narancs.hu
  • 2023. március 15.

Kis-Magyarország

A miniszter rögtön el is mondta, hogy az európai térség egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága vagyunk.

A magyar nép ma is a szabadság népe, Magyarország ma is a szabadság országa, és ha kell, szabadságharcos nép vagyunk – jártatta a száját a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a győri városházán, miután átvette a megyeszékhely díszpolgári címét.

Szijjártó Péter elmondta, hogy az elmúlt 13 évben az ország minden válságból úgy lábalt ki, hogy erősebb volt utána, mint előtte.

 
Szijjártó Péter Győr díszpolgára lett. Mellette Dézsi Csaba András polgármester
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook
 

Minden megpróbáltatásra „magyar választ” adtunk. „Soha nem az elvárásoknak feleltünk meg, soha nem az iránymutatásokat kerestük, hanem kizárólag a magyar nemzeti érdeket néztünk” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezt nem tudtuk volna megtenni, ha nem őriztük volna meg a szabadságot.

Tizenhárom éve a globális pénzügyi válság hatásaként Magyarország gazdasági szempontból rendkívül mélyen volt, de nemzeti összefogással „kimásztunk a gödörből”, és mára az európai térség egyik leggyorsabban fejlődő gazdaságát építettük fel – hazudta Szijjártó Péter, aki úgy tűnik, nem konzultált Matolcsy Györggyel a kérdésben.

A miniszter díszpolgári címének bizonyára azok örülnek is a megyében, akik hiába tiltakoztak a győrszentiváni akkumulátorgyár ellen. Szijjártó a győri elismerést beteheti a vitrinbe a barátjától és kollégájától, Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől kapott Barátságért-érdemrend mellé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk