Az önkormányzati tévé munkatársa is megjelent a fideszes aláírásgyűjtőkkel Szolnokon

Kis-Magyarország

A Szolnok TV cégvezetője szerint a műsorvezető csak a kutyáktól félő ismerősét kísérte el, de írásbeli figyelmeztetést kapott a TV vezetésétől. 

Egy, a Facebookon megjelent komment szerint a napokban a Szolnok TV egyik műsorvezetője is aláírást gyűjtött másodmagával a "Stop Gyurcsány" akció keretén belül egy helyi lakos lakásán.

A hozzászóló azt írta, a napokban felkereste "a Fidesz két aktivistája", akik gyűjtötték a Stop Gyurcsány-aláírásokat, vagyis szerinte aktualizálták a Kubatov-listát. Külön kiemelte, hogy az egyik illető az önkormányzati tulajdonú Szolnok TV műsorvezetője volt.

Mint kiderítettük, Torda Ferencről van szó, aki az önkormányzati tulajdonú televízió szerkesztőáriportere és műsorvezetője. 

Megkerestük ez ügyben a Szolnok TV cégvezetőjét. Arról érdeklődtünk, hogy tud-e erről, és ha a hír igaz, akkor elfogadhatónak tartja-e az önkormányzat által fenntartott tévé munkatársának ilyen szerepvállalását? Azt is megkérdeztük, lehetségesnek tartja-e, hogy a Szolnok TV egyik, széles körben ismert arca vélelmezhetően párttevékenységet folytasson? Összeegyeztethető-e ez a tévé függetlenségével, szellemiségével? Ha pedig ne, akkor milyen lépést kíván tenni a televízió? 

Pető Dávid cégvezető válaszát szó szerint közöljük: 

"A nevezett ügyben mai napon kerestem meg Torda Ferenc Urat. Elmondása szerint azon a napon elkísérte egy ismerősét (ő a sötétedés miatt félt a kutyáktól), aki valóban aláírást gyűjtött a fent említett kampányhoz, de Torda Ferenc Úr magában az aláírásgyűjtésben nem vett részt. Sem űrlap, sem íróeszköz nem volt nála, az elkísért aktivista által megkeresett lakókkal Torda Ferenc Úr semmilyen jellegű politikai témáról nem folytatott kommunikációt.

Torda Ferenc Úr nem a Szolnok Televízió alkalmazottja, vállalkozóként látja el feladatait. Az általa vezetett és szerkesztett műsorokban a politika egyáltalán nem jelenik meg. Kulturális, programajánló, zenei és szórakoztató műsorok alkotója.

A Szolnok Televízió egyik munkatársának sem írja elő, hogy szabadidejében milyen tevékenységet végezhet, azt azonban igen, hogy szakmai munkája során politikai nézetei, szimpátiája nem jelenhet meg, nem tükröződhet az általa készített műsorokban. Véleményem szerint ennek maradéktalanul eleget teszünk, tesz minden kolléga. A Szolnok Televízió kollégái semmilyen platformon nem osztják meg politikai nézeteiket, munkájukat objektíven végzik.

Mindezek mellett valóban nem szerencsés dolog a Szolnok Televízió egyik kollégájának sem megjelenni bármelyik párt, olyan aktivistája mellett, amely épp a fent említett tevékenységet végzi.

Éppen ezért Torda Ferenc Urat írásbeli figyelmeztetésben részesítem."

Korábban a Népszava írt arról, hogy Borsodban közmunkások és önkormányzati dolgozók kopogtattak be az otthonokba, ahol azt tudakolják, hogy az ott lakók támogatják-e a Fidesz politikáját, vagy sem. Az egyikérintett település, Zemplénagárd polgármestere, Kis Attila akkor a lapnak azt válaszolta, hogy náluk munkaidőben nem fordult elő, hogy önkormányzati dolgozók vagy közmunkások a Fidesznek gyűjtöttek volna támogató aláírásokat. Arra pedig, hogy kapnak-e külön díjazást az esetleges a munkáért az adott települési dolgozók, úgy válaszolt: „erről nincs információja.”  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk