Az új zebra mellől is a pesti aktivistákat savazta Tiszavasvári polgármestere

  • narancs.hu
  • 2023. február 18.

Kis-Magyarország

A Kutyapárt elismerte, nemzetközi összesküvést szervezett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvárin utak, járdák, padkák épülnek a 2020-ban megítélt 765 millió forint egyedi kormányzati támogatásból. Ez a munka tavaly kezdődött. A napokban elkészült a Petőfi úti járda és egy kereszteződésben, amely évtizedek óta veszélyes hely a gyalogosoknak, de gépkocsik is ütköztek, kerékpárost is gázoltak ott, kialakították a zebrát.

Az örömhírt Szőke Zoltán polgármester (Fidesz–KDNP) jelentette be pénteken a Facebookon, mellékelve a helyi televízió hétperces interjúját, amelyben szintén ő mondja el a beruházással kapcsolatos tudnivalókat. A videóban is, a bejegyzésben is kitér néhány mondat erejéig bizonyos „jól fizetett” aktivistákra, akiket szerinte Budapestről vezényeltek le Tiszavasváriba.

Szőke Zoltán emlékeztet, korábban ezek az emberek videót forgattak arról, hogy veszélyes ez az útszakasz, és őt is hibáztatták emiatt. Most szerinte igazság szerint bocsánatot kellene kérniük ezeknek az aktivistáknak, el kellene ismerniük a tévedésüket. A posztban hozzáteszi: „ebben azonban különösebben nem hiszek, hiszen nekik az igazság bemutatása az nem cél, a lejáratás azonban igen.”

Bár a kívülálló, és talán sok helybeli számára is nehezen beazonosítható, kikre gondolhatott Szőke Zoltán, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi szervezete közzé tette: róluk van szó.

A konfliktus eredete, hogy az MKKP tiszavasvári szervezete elhatározta, rendbehozza a Tiszavasvári határában álló üdvözlőtáblát. Hozzáfogtak a munkához, ám megjelent a polgármester, rendőrt hívott. Az önkormányzat 700 ezer forintos kárértéket állapított meg, amit a párton szeretett volna behajtatni, de a bíróság megállapította, hogy a kár néhány eltört csavar miatt 1390 forint. Az MKKP szerint a polgármester a városi tévében, az önkormányzati újságban és a Facebookon azóta is forszírozza az ügyet, és „mára egyenesen nemzetközi összeesküvést vizionált a történtek mögé”. Az ellenzéki párt emlékeztet, van öt helybeli passzivistájuk, de az akcióban tényleg részt vett egy budapesti is, ám neki vannak rokonai Tiszavasváriban, és azzal együtt, hogy nő, asztalos.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk