El sem készült uszodára kaptak 100 milliót – Az OLAF-hoz fordulnak a Narancs cikke miatt

  • Katus Eszter
  • 2017. március 8.

Kis-Magyarország

Az Együtt alelnöke feljelentést tesz a sásdi uszodaprojekt miatt.

A sásdi tanuszoda energetikai korszerűsítésére úgy nyert a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Korlátolt Felelősségű Társaság 100 millió forintot uniós pályázaton, hogy az épület még el sem készült, jelenleg az alapozás zajlik – az esetet a magyarnarancs.hu mutatta be részletesen, cikkünkhöz ezt a helyszínen készült fényképet mellékeltük. Íme a gödör, ennyi van meg jelenleg:

false

 

Cikkünket olvasta Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke is, és úgy döntött, feljelentést tesz. Berkecz a magyarnarancs.hu-nak elmondta: világosan látszik, hogy ebben az ügyben visszaélés történik az európai adófizetők pénzével, és hogy az Orbán-kormány saját pályázati szabályait szegte meg. A politikus közleményében idézi az eredeti KEHOP kiírást, amely szerint: „Támogatás csak olyan beruházás finanszírozásához nyújtható, amelynek célja meglévő állapot hatékonyabb energiafelhasználását eredményező korszerűsítés. Új építés, bővítés ebben a konstrukcióban nem finanszírozható.”

„Ez az uszoda azonban szemmel láthatóan nem készült még el” – hangsúlyozta Berkecz, így nem lehetett volna a korszerűsítésére pályázni. „Ezt a gyakorlatot egyébként az unió sem engedélyezi” – tette hozzá.

Az Együtt alelnöke ezért március 8-án az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul, továbbá a hazai hatóságoknál is feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt.

Figyelmébe ajánljuk