Élő videóban teszteli a vesztes vállalkozó a nyertes szolgáltatását Vásárhelyen

  • narancs.hu
  • 2024. október 9.

Kis-Magyarország

Jovány Gyula megállóból megállóba megy, és rögzíti, mennyi késéssel ér oda a Balaton Busz járműve.

„Itt vagyunk a Szivárvány Otthonnál, 7 óra 6 perc van már, a 7 órakor induló járatnak már rég el kellett volna indulni, viszont itt vagyunk mindannyian a buszmegállóban, nem szeretnék mutatni senkit, személyiségi jogok miatt. A Körte utcánál, ami a következő megálló, még többen vannak. Félelmetes, hogy az új szolgáltató egyből egy ekkora hibával kezd” – mondta szerda reggel élő videóban  bejelentkezve Jovány Gyula önkormányzati képviselő (Mindenki Magyarországa) Hódmezővásárhelyen.

A városban a helyi autóbusz-közlekedést 2018 óta a Jovány Busz Kft. látta el, ez Jovány Gyula képviselő szüleinek cége. Mivel Hódmezővásárhelynek vitája volt az addigi, állami tulajdonú szolgáltatóval, és Joványékat Márki-Zay Péter polgármesterré választása után bízta meg a közgyűlés, a kft. kapott hideget-meleget a kormánypárti sajtótól, és jó néhány ellenőrzést is a hatóságoktól. Ellenszélben is működni tudott, úgy, hogy a menetrendet a cégvezető az önkormányzattal közösen alakította ki, és bármikor bárki fölhívhatta olyan kérdéssel, hogyan jut el busszal a legkönnyebben a város egyik végéből a másikba, idősebb Jovány Gyula segített.

A cég megbízatásának lejártával az önkormányzat pályázatot írt ki a szolgáltatásra, és a közgyűlés a legolcsóbb ajánlatot választotta – amely nem Joványéké, hanem a veszprémi Balaton Busz Bt.-é volt.

Az új szolgáltató az először megbeszélt időpontban nem tudta elkezdeni a munkát, de végül október 9-étől, szerdától elkezdte a munkát. 

A történetnek politikai háttere is van. Márki-Zay Péter az ellenzéki miniszterelnök-jelöltsége idején az országjáró utakra Joványéktól bérelt járművet. A buszt ifjabb Jovány Gyula vezette, aki kedvet kapott a politizálásra, és elindult az önkormányzati választáson képviselőjelöltként. Le is győzte a körzetében Szél Istvánt, a Fidesz hódmezővásárhelyi elnökét, aki azért nem indult újból Székkutas polgármesteri tisztségéért, hogy a pártját segítse Hódmezővásárhelyen. 

A közgyűlés döntése rosszulesett Joványéknak. A veszprémi Balaton Busz Bt. a Volánbusz egyik üzleti partnere. Ily módon Hódmezővásárhelyen azt feltételezik, Lázár János miniszter – a város országgyűlési képviselője – vette rá a dunántúli vállalkozást arra, pályázzon Vásárhelyen.  

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk