Fideszes képviselőjelölt lett a Novák Katalin programjára mozgósító tanárnő

Kis-Magyarország

Szilágyi Terézia kivitte hatodikos osztályát az államfő gyulai látogatására. Egyelőre nem világos, mikor dőlt el, hogy a kormánypárt jelöltje lesz.

A Narancs.hu számolt be elsőként arról, hogy a január 24-én Gyulára látogató köztársasági elnök, Novák Katalin fogadására iskolásokat vezényeltek ki a városban. A legnagyobb tanulói létszámmal rendelkező gyulai általános iskola egyik hatodik osztályának osztályfőnöke egy zárt Facebook-csoportban arról tájékoztatta a gyerekek szüleit, hogy másnap miképpen vesznek részt azon az eseményen, amelyen Novák Katalin köztársasági elnök felkeresi Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus erődítményét, a gyulai várat. A tanárnő pontos utasításokat fogalmazott meg a szülőknek írt levélben. Így azt, hogy január 24-én „az iskolába érkezés 7.30-ig történjen meg, 7.40-kor indulunk közösen a várhoz a fenti programra”. Ez egyrészt azt jelentette, hogy a diákoknak a szokásosnál kicsit előbb kellett aznap az iskolába érkezniük, másrészt a levélben egyetlen mondat utalás sem volt arra, mi van azokkal a gyerekekkel, akik vagy akiknek a szülei nem látják célszerűnek a politikai protokolleseményen való részvételt. Magyarán, nem volt B variáció.

A hatodikos osztályfőnök „dr. Görgényi Ernő polgármester úr meghívását tolmácsolva” hívta az eseményre a diákokat, anélkül, hogy az állítólagos nem kötelező jelleget feloldotta volna azzal: tisztázza, mi lesz azoknak a programja, akik nem akarnak menni az eseményre. Még aznap a Gyulai Tankerületi Központ kérdésünkre megerősítette, hogy 800 tanuló és 82 kísérő vesz részt a Novák-féle programon a tankerülethez tartozó intézmények közül. Utóbb az iskolák intézményvezetői a részvételt önkéntesnek nevezték. 

Az azóta eltelt két hónapban feledésbe merült ez az észak-koreai mintára szervezett tanulói kivonulás éppen úgy, mint Novák Katalin, akit éppen viharsarki látogatása után nem sokkal sodort el a bicskei kegyelmi üggyel összefüggő politikai cunami. Egy valami viszont itt maradt.

Kiderült, hogy a szóban forgó osztályfőnök a közelgő önkormányzati választáson képviselőjelölt lesz az egyik gyulai választókerületben a kormánypárt színeiben.

(Így már érthetőnek, de árulkodónak is tűnik az a lelkesedés, ahogy a Novák-programról írt a szülőknek.) Minderről egy, a jelölteket bemutató rendezvényen tett hivatalos bejelentést a Fidesz-KDNP helyi szervezete még február 27-én, egy hónappal Novák Katalin Békés megyei látogatása után. Ezért kérdéssel fordultunk Alt Norberthez, a Fidesz-MPSZ gyulai elnökéhez és Szilágyi Terézia fideszes képviselőjelölthöz, osztályfőnökhöz, hogy mikortól tárgyaltak vele, illetve mikor dőlt el, hogy a június 9-i önkormányzati választáson a nyugállományba vonuló Ökrös István helyett ő lesz a 2. számú önkormányzati választókerület fideszes képviselőjelöltje. (A 81 éves Ökrös képviselői visszavonulási szándéka régóta tudott volt a helyi közvélemény előtt, így pótlására már jó ideje készültek a gyulai fideszesek.)

A több nappal ezelőtt elküldött kérdésünkre eddig sem Alt Norbert, sem Szilágyi Terézia fideszes képviselőjelölt, tanárnő nem válaszolt. Ha reagálásuk mégis megérkezik, közzétesszük.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?