Gyalázkodó dáridóst vet be a Fidesz a békési kampányhajrában

Kis-Magyarország

A becsületsértésre alkalmas válogatott gyalázkodásokkal illette Szigeti Fercsi dáridós a teljes ellenzéket maga mögött tudó kötegyáni polgármesterjelöltet. Ugyanakkor Szigeti Fercsi a Fidesz kampányát tolja: szombaton este fellép egy pártbulin Kötegyánban.

„Arról miért nem beszélnek egy szóban sem, hogy az ellenzéki jelölt Békés megye egyik legnagyobb kikeresztelkedett Jehova tanúja, egy erőszakos házaló, egy házasságszédelgő, akinek abszolút semmi hátszele és üzleti, politikai összeköttetése nincs” – írta Szigeti Fercsi a Sarkadi Hírmondó Fb-csoportjában néhány nappal ezelőtt.

Ezzel félreérthetetlenül Miklósi Ilonára, a kötegyáni ellenzéki összefogás közös polgármesterjelöltjére utalt a szomszéd városban, Sarkadon élő Szigeti, aki mulatós zenével keresi a kenyerét.

Szigeti Fercsi

Szigeti Fercsi "bejegyzése"

Fotó: Sarkadi Hírmondó/Facebook.com

Szigeti kijelentéseinek zöme hazugság. Miklósi Ilona, az ellenzék közös kötegyáni polgármesterjelöltje nem tagja a Jehova tanúinak. (Ha az lenne, a politikai versenyben és vitában mit számítana?) Az „erőszakos házaló” és a „házasságszédelgő” szimpla becsületsértés. Másrészt érdekes módon gondolkodik a politikáról a mulatós Fercsi: ne induljon választáson „akinek abszolút semmi hátszele és üzleti, politikai összeköttetése nincs”.

Miklósi Ilona és becsületsértés gyanújával jogi eljárást fontolgat Szigeti Fercsi ellen. Miklósi azt mondta a Narancs.hu-nak, ha pert kezdeményez, akkor elfogultságot jelent be a gyulai bíróságokkal szemben, ugyanis a polgármesteri székért folytatott versenyben az a Hajdú-Szűcs Kornélia az ellenfele, akinek az édesanyja a Gyulai Törvényszék büntetőkollégiumának a vezetője.

Miklósi Ilona: jogi lépéseket fontolgat

Miklósi Ilona: jogi lépéseket fontolgat

Fotó: A szerző felvétele

Tavasszal még úgy nézett ki, hogy a román határ mellett található kis faluban csak a jelenlegi fideszes polgármester és a kormánypárthoz közel álló Hajdú-Szűcs Kornélia indul a polgármesteri székért. Hajdú-Szűcs nem kisebb támogatókat tudhat maga mögött, mint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Bayer Zsolt.

Aligha véletlen, hogy a jelenlegi faluvezető, Nemes János végül nem indul, viszont jelöltette magát az ellenzéki pártok támogatását maga mögött tudó Miklósi Ilona.

Idősek napi Fidesz-kampányrendezvény

Szigeti Fercsi idézett Fb-hozzászólásával csak beköszönt a Kötegyánba, mert október 5-én, szombaton ott lép fel a Mulatós esten. Az estet az idősek világnapja alkalmából tartják a helyi művelődési házban, de az előző évek hagyományaival szemben már nem az önkormányzat, hanem a Fidesz-KDNP a rendező.

Lesz babgulyás és lesz Szigeti Fercsi-show.

A dühös zenész

Szigetinek, mint arról annak idején a Bors beszámolt, a névegyezés miatt összeakadt a bajsza a Karthago frontemberével, a jól ismert Szigeti Ferenccel. A rockbanda gitárosa csodálkozott, amikor a nevét látta a Mulat aréna című műsorban olyan fellépők mellett, mint Kis Grofó, Nótár Mary, Lagzi Lajcsi, Jolly, Suzy és Csocsesz. Holott nem cserélt zenei műfajt.

A Karthago vezetője később döbbenettel látta, hogy neve alatt a legnagyobb videómegosztón olyan számok szerepelnek, mint „Megdöglött a bíró lova” és a „Meghótt a falu végrehajtója.” Mindezt kisebb perpatvar követte, majd a sarkadi dáridós „művésznevét” Szigeti Fercsire változtatta.

Szigeti Fercsi az elmúlt időben sok helyen feltűnik, ahol Fidesz- vagy civilnek álcázott kormánypárti rendezvény van. Politikailag elkötelezett emberről szó, aki véleményét nem rejti véka alá. A fentebb idézett és becsületsértésre is alkalmas hozzászólása is egy reakció volt: a Magyar Hang riportja dühített fel.

Figyelmébe ajánljuk