Komlón azt sulykolja a fideszes polgármester, hogy mindenki ÉLETVESZÉLYBEN van

  • Katus Eszter
  • 2018. március 22.

Kis-Magyarország

Az MSZP feljelentésre készül rémhírterjesztés miatt.

Polics József, Komló város fideszes polgármestere egy keddi sajtótájékoztatón bejelentette: a komlóiak életveszélyben vannak.

A sajtótájékoztatóról a Komlói Újság videófelvételt készített, de a Pécsi Újság és a Pécsma.hu is beszámolt az elhangzottakról.

Ezekből kiderült, hogy Polics József elmondta: a Demokratikus Koalíció Baranya 2. sz. választókerületének jelöltje, Nagy Ferenc egyszer azt nyilatkozta, hogy hiba volt megépíteni a műszaki határzárat, helyette például az egészségügyet kellene rendbe tenni. Emlékeztetett még, hogy Gyurcsány 2015-ben szívesen fogadta a menekülteket, és olyan lehetőségeket vázolt fel, hogy a menekülteket üres laktanyákban vagy lakásokban helyezzék el. „Amikor azt hallottam, hogy üres lakásokba, felállt a hátamon a szőr – fogalmazott Polics József. – Mindenki tudja, hogy Komlón sok ilyen van, és olcsón meg is vásárolhatók. Ha a DK jelöltje nyerne, a nyilatkozatiak alapján megvásárolnák azokat, és migránsokat telepítenének a városba.”

Ezután Komló polgármestere kijelentette:

„Gyurcsány és pártja jelöltje életveszélyes Komlóra nézve.”

„Életveszélyben vagyunk, el a kezekkel Komlótól!”

false

Amennyiben a kijelentés helytálló, és a város lakói életveszélyben vannak, felmerül a kérdés, miért nem lépett még fel a rendőrség és a katasztrófavédelem a komlói lakosok védelmének érdekében?

Kedd este rá is kérdeztünk a két szervezetnél, hogy milyen lépéseket, rendvédelmi feladatokat kívánnak végrehajtani a polgármester által felvázolt életveszélyes helyzet megelőzése, illetve a már kialakult életveszélyes helyzet elhárítására Komló városában, valamint Gyurcsány Ferenc és pártja jelöltjével kapcsolatban.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kérdésünkre szerdán csupán annyit közölt, hogy a katasztrófavédelem „politikai megnyilvánulásokra nem reagál”. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság részéről csütörtökig még ennyire sem futotta. A két szervezet „reakciójából” azért levonható a következtetés, hogy Komló szó szerint nincs „életveszélyben”. Ha viszont Komló nincs életveszélyben, miért állítja mégis ezt a polgármester?

A rémhír terjesztése bűncselekmény

Szakács László (MSZP) szerint minden fideszes, így Polics József is pártutasításba kapta, hogy tartsa fenn a félelmet. Ezért került sor a sajtótájékoztatóra, ahol a Fidesznek való megfelelni akarás győzedelmeskedett a józan ész felett. Szakács szerint az elhangzottak kimerítik a rémhírterjesztés tényállását, ezért várhatóan feljelentést fognak tenni a polgármester ellen. A Btk. 337. paragrafusa szerint ugyanis: „Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Természetesen megkerestük Nagy Ferencet, a Baranya 2. sz. választókerület jelöltjét, hogy reagáljon a vele és pártjával kapcsolatban elhangzott vádakra.

A DK-s jelölt, aki az MSZP–Párbeszéd támogatottságát is élvezi, úgy látja, Komló polgármestere hamis nyilatkozatával tudatosan megfélemlíti a komlói embereket, akkor, amikor azzal riogatja a város lakóit, hogy DK-s győzelem esetén az olcsón megvásárolható lakásokba migránsokat telepítenének. Nagy hangsúlyozta, a komlóiak biztonsága egyetlen percig sem forog kockán, majd hozzátette, a Fidesz–KDNP az a párt, amelyik már eddig is több mint 20 ezer olyan idegent fogadott be az országba, többségüket jó pénzért, akikről nagy bölcsen ugyancsak hallgatnak. Úgy látszik, pénzért bárki jöhet – mutatott rá Nagy Ferenc. – „A polgármester riogatásával megfélemlíti a város tisztességes polgárait, és ez nagyfokú felelőtlenség a részéről. Állításai ugyanazok a képtelenségek, amiket az Orbán-kormány évek óta szajkóz. Polics József, mint hűséges pártkatona pedig azt szajkózza, amit a vezér elvár tőle” – magyarázta a képviselőjelölt.

Neked ajánljuk