Komlón azt sulykolja a fideszes polgármester, hogy mindenki ÉLETVESZÉLYBEN van

szerző
Katus Eszter
publikálva
2018. márc. 22., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az MSZP feljelentésre készül rémhírterjesztés miatt.

Polics József, Komló város fideszes polgármestere egy keddi sajtótájékoztatón bejelentette: a komlóiak életveszélyben vannak.

A sajtótájékoztatóról a Komlói Újság videófelvételt készített, de a Pécsi Újság és a Pécsma.hu is beszámolt az elhangzottakról.

Ezekből kiderült, hogy Polics József elmondta: a Demokratikus Koalíció Baranya 2. sz. választókerületének jelöltje, Nagy Ferenc egyszer azt nyilatkozta, hogy hiba volt megépíteni a műszaki határzárat, helyette például az egészségügyet kellene rendbe tenni. Emlékeztetett még, hogy Gyurcsány 2015-ben szívesen fogadta a menekülteket, és olyan lehetőségeket vázolt fel, hogy a menekülteket üres laktanyákban vagy lakásokban helyezzék el. „Amikor azt hallottam, hogy üres lakásokba, felállt a hátamon a szőr – fogalmazott Polics József. – Mindenki tudja, hogy Komlón sok ilyen van, és olcsón meg is vásárolhatók. Ha a DK jelöltje nyerne, a nyilatkozatiak alapján megvásárolnák azokat, és migránsokat telepítenének a városba.”

Ezután Komló polgármestere kijelentette:

„Gyurcsány és pártja jelöltje életveszélyes Komlóra nézve.”

„Életveszélyben vagyunk, el a kezekkel Komlótól!”

false

Amennyiben a kijelentés helytálló, és a város lakói életveszélyben vannak, felmerül a kérdés, miért nem lépett még fel a rendőrség és a katasztrófavédelem a komlói lakosok védelmének érdekében?

Kedd este rá is kérdeztünk a két szervezetnél, hogy milyen lépéseket, rendvédelmi feladatokat kívánnak végrehajtani a polgármester által felvázolt életveszélyes helyzet megelőzése, illetve a már kialakult életveszélyes helyzet elhárítására Komló városában, valamint Gyurcsány Ferenc és pártja jelöltjével kapcsolatban.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kérdésünkre szerdán csupán annyit közölt, hogy a katasztrófavédelem „politikai megnyilvánulásokra nem reagál”. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság részéről csütörtökig még ennyire sem futotta. A két szervezet „reakciójából” azért levonható a következtetés, hogy Komló szó szerint nincs „életveszélyben”. Ha viszont Komló nincs életveszélyben, miért állítja mégis ezt a polgármester?

A rémhír terjesztése bűncselekmény

Szakács László (MSZP) szerint minden fideszes, így Polics József is pártutasításba kapta, hogy tartsa fenn a félelmet. Ezért került sor a sajtótájékoztatóra, ahol a Fidesznek való megfelelni akarás győzedelmeskedett a józan ész felett. Szakács szerint az elhangzottak kimerítik a rémhírterjesztés tényállását, ezért várhatóan feljelentést fognak tenni a polgármester ellen. A Btk. 337. paragrafusa szerint ugyanis: „Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Természetesen megkerestük Nagy Ferencet, a Baranya 2. sz. választókerület jelöltjét, hogy reagáljon a vele és pártjával kapcsolatban elhangzott vádakra.

A DK-s jelölt, aki az MSZP–Párbeszéd támogatottságát is élvezi, úgy látja, Komló polgármestere hamis nyilatkozatával tudatosan megfélemlíti a komlói embereket, akkor, amikor azzal riogatja a város lakóit, hogy DK-s győzelem esetén az olcsón megvásárolható lakásokba migránsokat telepítenének. Nagy hangsúlyozta, a komlóiak biztonsága egyetlen percig sem forog kockán, majd hozzátette, a Fidesz–KDNP az a párt, amelyik már eddig is több mint 20 ezer olyan idegent fogadott be az országba, többségüket jó pénzért, akikről nagy bölcsen ugyancsak hallgatnak. Úgy látszik, pénzért bárki jöhet – mutatott rá Nagy Ferenc. – „A polgármester riogatásával megfélemlíti a város tisztességes polgárait, és ez nagyfokú felelőtlenség a részéről. Állításai ugyanazok a képtelenségek, amiket az Orbán-kormány évek óta szajkóz. Polics József, mint hűséges pártkatona pedig azt szajkózza, amit a vezér elvár tőle” – magyarázta a képviselőjelölt.

szerző
Katus Eszter
publikálva
2018. márc. 22., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2018. március 23., péntek 12:21
  Komlón akkora lehet a migránsveszély, hogy ahhoz képest a 74-es sújtólégrobbanás vagy a bányabezárás sokkja semmi se volt.
 2. 1
  vilsi
  2018. március 22., csütörtök 13:49
  Kölnben a törökökkel kicseréltük táncainkat, a szlovákok húzták a talpalávalót, a görögöknél vacsoráztunk...MŰVELT NÉMET – MŰVELETLEN MAGYAR?
  Kölnben a 80-as években a Volkshochschule (VHS, népfőiskola) az egyszerű melósok, háziasszonyok legnépszerűbb művelődési intézete volt, a számos más Bildungswerk mellett (Katholisches Bildungswerk, Melanchton Akademie). Jelképes 4 márkáért itt lehetett esténként nyelveket, főzést, táncokat, festészetet, demokráciát tanulni. A VHS vastag éves programfüzetében több ezer előadás, tanfolyam, kiállítás, kirándulás szerepelt. Egyetemista vegyésztársaimmal a VHS-nek nemcsak hallgatói, hanem később előadói is voltunk.(Tiszta ruha – piszkos patak, Krémkeverés házilag; Hidrogén, a jövő energiahordozója, Köln 2020) – sőt, mi magunk is alapítottunk egy ilyen intézményt: Öko-Bildungswerk Köln néven.
  Magyarországon is a 70-es, 80-as években működtek művelődési házak, minden faluban kultúrotthon. Az újságárusoknál színvonalas folyóiratok sorakoztak: Filmkultúra, Új Írás, Nagyvilág, Ifjúsági Magazin – pár forintos áron. A régi rendszer adott a munkások művelődésére – vagy csak szeretett volna? Csak egy vékony értelmiségi réteg képezte magát? Ezek közül is egy része Nyugatra költözött?
  A maradék aztán belevetette magát a pénzkeresésbe és a fogyasztásba, este pedig holtfáradtan zuhant bele tévéfotelébe – míg ez alatt a német esti iskolákat látogatott és művelődött?
  Nem történhetett másképp: ez a sok millió megfáradt, egyszerű lélek nem csöppenhetett csak úgy ide hirtelen a Holdról!
  De hiszen ahhoz, hogy ne legyek mocskos szájú, ne dobjam el a csikket, ne vegyem el a másét, ne lökjem félre embertársamat - mindehhez nemhogy műveltség, de Biblia sem kell!
  Kell viszont a hét főbűn: kevélység (superbia), kapzsiság (avaritia), bujaság (luxuria), harag (ira), torkosság (gula), irígység (invidia), restség (acedia). (ökobetyár)

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...