Manipulatív kérdőív ellen tiltakozik az ácsi katódgyár ügyében a helyi civil csoport

Kis-Magyarország

„Újabb szintet lépett az Ács városa mellé akkumulátor katódgyár telepítésére készülő BAMO Technology Hungary Kft., a negatív visszhangot kiváltó és megalázó kommunikációs startégiájában” – áll abban a friss sajtóközleményben, amelyet szombat délután jutatott el a magyarnarancs.hu-hoz a Kiáll(t)unk Ácsért civil csoport.

Közleményükben úgy fogalmaznak, hogy a beruházást telepíteni kívánó BAMO Technology Hungary Kft., tapasztalva a térségben egyre hangosabban tiltakozó lakosok részéről érkező ellenkezést, a város polgármesterének és képviselő-testületének óhaját teljesítve, online közvéleménykutató kérdőívet készíttetett a NEST Communications PR Marketing Kft.-vel.

Vélekedésük szerint a dolog pikantériája, hogy a várost képviselő polgármester és jelenlegi képviselő-testülete, semmi kivetnivalót nem talál abban a faramuci helyzetben, hogy az ő megrendelésükre, de a beruházást végrehajtani kívánó cég költségén, a BAMO PR partnerével hajtják végre mindezt. Úgy vélik: „várható volt, a kérdőív manipulatív, irányított, hovatovább feltételezi a térség lakóinak korrumpálhatóságát a beruházás érdekében. Aránytalan tartalmi vezetés – három kérdés vonatkozik a katódgyárra, hat pedig város fejlesztéshez kapcsolódó kérdések – mellett az anonim kérdőív akárhányszor, sőt, akár nem létező email címmel is kitölthető!”

A civil csoport közleménye még hozzáteszi, hogy a kínai beruházó játszóterek, virágos parkok, művelődési ház felújítás ígéretével kíván minden tiltakozó véleményt elhallgattatni a térségben. „A beruházás ellen tiltakozó lakosok, civilek visszautasítják az ilyen és hasonló manipulatív, irányított, a térség lakosságát lenéző, ügyeskedő marketing fogásokat! Szomorúan tapasztaljuk újra, hogy a területért felelős és felesküdött helyi polgármester és jelenlegi testülete hajlandó kiállni és támogatni egy ilyen módszerekkel próbálkozó, a térség lakóival valódi kommunikációra képtelen céget” – írja a  Kiáll(t)unk Ácsért csoport. Majd emlékeztet, hogy

„környezetünk és a jövőnk, gyermekeink egészséges élethez való joga nem alku tárgya, nem játszóterek árában mérhető!”

A csoport az október 4-én délután 5 órától Ácson, a Zichy parkban rendezendő demonstráción az ilyen manipulatív kérdőívek ellen is tiltakozni fog.

Korábban ebben a cikkben írtunk részletesen az ácsi katódgyár ügyében, ami kapcsán közmeghallgatást követeltek az ácsiak. Később parázs vita alakult ki, és elhalasztották a lakossági fórumot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk