Megmutatjuk, mit írt a Facebook annak, aki végleg letiltatta a Betyársereget

  • Szlavkovits Rita
  • 2015. január 7.

Kis-Magyarország

A végső törlés után a MostMi! és a Százezren az internetadó ellen nevű csoportok elleni támadást hirdetett a Betyársereg. El akarják ezeket az oldalakat tüntetni a Facebookról.

Az első törlés után még újraindult, de pár hete végleg eltűnt a Betyársereg a Facebookról. (Egy sor másik radikális oldallal együtt, mivel a Szent Korona Rádió, a Romantikus Erőszak és a Náczivadász nevű oldalakat is törölték.) Egy olvasótól pedig megkaptuk azt az üzenetet, amelyet neki küldött a Facebook az oldal végleges törlése után.

false

 

Ezek után a Betyársereg most taktikát változtatott: azt írják, nem indítják újra oldalaikat, hanem ellentámadásba lendülnek. Arra biztatják követőiket, hogy az 1919-es „patkányforradalmárokra” emlékeztető tüntetők oldalait jelentsék a Facebookon, és a bejegyzésben részletes leírást adnak arra vonatkozóan, hogy ezt miképpen is tegyék. A „támadásra” az ad indokot a Betyársereg tagjai szerint, hogy szerintük a tüntetések szervezői között kereshető a „nemzeti oldal” Facebook-profiljának feljelentése.

„Több millió emberhez jutottak el az igazságot kimondó bejegyzések, amik annyira fájtak a tüntetéseket szervező, nyíltan kommunista, antifasiszta és anarchista sleppnek, hogy megszervezték a hazafias oldalak tömeges jelentését. Biztos információink vannak róla, hogy ők állnak az oldalak lelövése mögött. A Facebook pedig engedett a tömegnek” – írják.

Olvasta már?

Cikkünk a Betyárseregről

Jogi fellépés lehetőségei

A Jobbik és a Betyársereg közös fellépése

A sereg megjelenik egy kis hevesi faluban

Ezért azt javasolják, hogy a MostMi! és a Százezren az internetadó ellen oldalait keressék fel, és jelezzék, hogy azoknak nincs helye a Facebookon, mivel szerintük gyűlöletkeltőek, melynek célpontja a faji és nemzetiségi hovatartozás. Arra biztatják követőiket, hogy kitartóan, mindennap fordítsanak erre 10 percet, kövessenek el mindent, hogy az euroatlantista „csőcseléket” letiltassák a közösségi oldalról.

Mindeközben másik bejegyzésükön egy közel 70 főt ábrázoló fotóval – „egyre terjeszkedünk” – biztatják híveiket a folytatásra, arra, hogy profiljuk megszűnte után egyénileg osszák meg a Betyársereg és „rokon” oldalak tartalmait. Emellett az is látszik, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok beszervezésére.

false

 

Fotó: MTI

 

„Ezeket a fiúkat a továbbiakban érdekli a Betyársereg-tagság is, persze mikor már készen állnak rá. Addig is szellemi ideológiai nevelést kapnak, erről főként a Pax Hungarica tatabányai csoportja gondoskodik” – emeli ki a helyi klánvezető. Az ideológiai képzés mellett nagy hangsúlyt kap az erőnléti felkészülés is. „A fizikai edzést a sereghez kötődő F. Józseftől kapnak főként (van, aki máshol tanul). Gyakorlatilag a Hungaria Alfa tanítókból, tanárokból és kiképzőkből áll, akik amellett, hogy teszik a dolgukat a közbiztonság érdekében, még tanítanak, nevelnek is.” Az öt fiút majd 30 jelentkezőből választották ki, a többi kihullott. „Elég kemények a feltételek, de minőségi csapatot kell létrehoznunk, olyanokat, akik mind ideológiailag, mind pedig fizikailag készen állnak belépni a betyárok nagy családjába.”

Mi az a Pax Hungarica?

A Pax Hungarica egy vállaltan újnyilas csoport, melynek tagjai kiemelt tisztelettel viseltetnek Szálasi Ferenc irányába. Sőt! 2013-ban tizennyolc ember ellen indított eljárást a rendőrség egy Adolf Hitler emlékére szervezett túrával összefüggésben, Pécsen. A rendőrök a Pax Hungarica Mozgalom által meghirdetett esemény szervezőivel és résztvevőivel szemben intézkedtek a baranyai megyeszékhelyen. Az atlatszo.hu tavaly közölt átfogó írást a mozgalomról.

Figyelmébe ajánljuk