Rezsiemelés: 35 százalékkal nőnek a városi étkezési díjak Kiskunfélegyházán

Kis-Magyarország

Korlátozott nyitva tartással üzemelnek a városi intézmények.

Csányi József, a Bács-Kiskun megyei város polgármestere a napokban részletesen is beszámolt azokról a költségcsökkentés érdekében hozott önkormányzati döntésekről, amelyeket a rezsinövelés miatt kénytelen meglépni Kiskunfélegyháza. Ezek a következők:

  • a városi uszodát december 31-éig bár korlátozásokkal, de nyitva tartják. Új nyitvatartási rendet vezettek be.
  • A városi sportcsarnokot a fűtési szezon kezdetéig minden nap 18 óráig nyitva tartják, de a fűtési szezon kezdete után bezárják, és a csak már lekötött rendezvényeket, bajnoki fordulókat tartják meg.
  • A művelődési központ hétfőtől péntekig 18-ig tart nyitva.
  • A városi könyvtár december 31-éig változó időpontokkal tart nyitva.  
  • A Kiskun Múzeumban csökkentett nyitvatartási idő lesz, de a jogszabályi előírások miatt itt még egyeztetések folynak, erről később adnak tájékoztatást.
  • A polgármesteri hivatalban ügyfélfogadási korlátozások nem lesznek. A folyosókat 18, az irodákat 20 fokig fűtik.
  • A bölcsődékben, óvodákban, szociális otthonokban viszont semmi olyan változtatás nem lesz, amit az ellátott gyerekek és idősek megéreznének.

Ugyanakkor emelkednek a menzadíjak. Mint a polgármester írta, az áram- és gázfogyasztás megemelkedett díját a szülőknek nem kell kifizetniük, de

a két éve változatlan városi étkezési díjakhoz képest a szükséges alapanyagok beszerzési ára két év alatt 51-199 százalék között emelkedett.

A megemelkedett alapanyagdíjak mintegy felét átvállalja a város a szülőktől, és megpróbálják kigazdálkodni. A menzákon így 35 százalék körüli térítésidíj-emelésre kell számítani. 

A Jászságban galéria és étterem zár be

Vasárnap este tette közzé közösségi oldalán, stílszerűen fekete fotóval a jászberényi Szikra Étterem és Galéria, hogy a folyamatosan emelkedő beszállítói árak és a drasztikusan megnövekedett energetikai díjak miatt a hét elejétől nem nyitnak ki. A bezárás azért is érintette érzékenyen a nagyközönséget, mert a Szikra nemcsak kiváló étterem, hanem művészetpártoló galéria is volt, ahol hangversenyeket is rendeztek.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk