Rezsiemelés: bezár a Tisza-tó egyetlen tájétterme

Kis-Magyarország

Fél évre húzza le a rolót a Sarudon működő Sulyom. 

A magát a Tisza-tó új ételstílusa megteremtőjének nevező sarudi Sulyom tájétterem közleményben adta a vendégek tudomására, hogy "fejet hajtva a kiszámíthatatlan gazdasági körülmények előtt, annak érdekében, hogy biztosítsuk szakembereink megélhetését, biztonságát és esélyünk legyen egy  normálisabb világban a gasztronómia területen Sarudon megkezdett utunk folytatására, október 24-én, hétfőn felfüggeszti tevékenységét és átmenetileg bezár, abban bízva, hogy 2023. április 6 -án újra találkozhatunk veletek".

A közleményt Berecz Ádám séf és Kücsön Gyula tulajdonos írta alá. 

Pedig milyen szépen indult 2021 tavaszán! Nagy tervek voltak. Ahogy Kücsön Gyula fogalmazott egy interjúban a Helló Vidéknek: "2014-ben jött létre az Élményfalu, mely híd lehet a nagyváros és a Tisza-tavi élet között. 2017-ben átvettük a strand üzemeltetését, 2021-ben megnyílt a Sulyom tájétterem. Nagy léptekkel haladunk, de bőven vannak még terveim."

A Sulyom tájétterem 60 fős, bisztró jellegű, egyedi koncepciójú, egész évben nyitva tartó, legmodernebb technológiával felszerelt Tisza-tavi vendéglátóipari egység, tavaly áprilisban nyílt meg. A bisztró honlapján úgy fogalmaztak, hogy "Berecz Ádám séffel nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint azt, hogy itt teremtjük meg a Tisza-tó új ételstílusát".

Kücsön Gyula a sarudi terület egyik meghatározó üzletembere, kiváló kapcsolatot ápol például Deutsch Tamással is. Az icegtar.hu hat céget talált, amelyekben Kücsön Gyula vezető tisztségviselő pozíciót tölt be. A hat cég összesített éves árbevétele év eleji adat szerint 380 millió forint volt. A Deutsch Tamással való kiváló viszonyt erősítheti, hogy Kücsön egyik cégében, a Profólió Projekt Tanácsadó Kft.-ben cégjegyzésre jogosult az a Zakor Sándor is, aki az MTK Budapest Zrt. tulajdonosa, és a klub elnöke pedig a Fidesz európai parlamenti képviselője. (Zakor nem kispályás játékos: többek között egyik cége, a Prohumán 2004 2020-ban stratégiai megállapodást kötött a magyar kormánnyal. Ezzel párhuzamosan Zakor cégei sikeresen szerepeltek a közbeszerzéseken. A Prohumán neve legutóbb az ukrajnai menekülteket fogadó központokkal kapcsolatban merült fel, erről Átlátszó írt.) A Tisza-tó körüli viszonyokat ismerő forrásaink szerint különböző helyi szintű megbeszéléseken Deutsch is elég gyakran felbukkant. 

A tó körül folyó NER-közeli építkezésekről korábban itt írtunk:

A Sulyom tájétteremre visszatérve: sokan már a létrehozását is kétkedéssel nézték, hiszen nem tűnt túl reálisnak, hogy egy ilyen éttermet egy ezer fős, nyári üdülésre "szakosodott" falu legszélén egész évben ráfizetés nélkül nyitva lehet tartani, hiszen Kücsön korábban 12 hónapos nyitva tartást vizionált. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk