"Saját" tévéjének adott interjút saját magáról a keszthelyi fideszes polgármester felesége

Kis-Magyarország

„Van-e még valami, ami hiányzik az életedből?” Ilyen és hasonló kérdésekről folyt a beszélgetés az önkormányzati televízióban.

A TV Keszthely Mire vágyik a Nő? című műsorának legutóbbi vendége éppen a médium programigazgatója volt, aki történesen a város fideszes polgármesterének a felesége. 

Azt, hogy hogy lehet egy közpénzből működő helyi, önkormányzati televízió programigazgatója a polgármester hozzátartozója, most nem taglaljuk. De hogy erről félórás öntömjénező műsor készüljön, amelyben a programigazgató feleség a férjét és önmagát dicséri, magyar sajátosság. Az amúgy is kínos „produkciót” tovább rontotta a mikrofonállványként működő „műsorvezető”.

Manninger Beátáról (alias Zsuppán Beáta) van szó, aki Keszthely kormánypárti polgármesterének, Manninger Jenőnek a felesége. Manninger a rendszerváltás után az MDF-ben politizált, aztán az első Orbán-kormányban, 1998-2002 között közlekedési és vízügyi államtitkár volt. 2002 és 2014 között a Fidesz parlamenti képviselőjeként tevékenykedett, ezzel majdnem egyidőben a Zala Megyei Közgyűlést is vezette. Idén nyáron - 68 évesen - elindult a keszthelyi polgármesteri posztért a Fidesz-KDNP színeiben. Az időközi választásra azért került sor, mert az előző városvezető, Nagy Bálint a Lázár János irányította építésügyi és beruházási tárca államtitkára lett. A választás kapcsán a Narancs.hu számolt be elsőként arról, hogy az egyenlőtlen feltételekre hivatkozva az ellenzék nem indított jelöltet, így Manninger egyedül „szállt harcba” a biztos posztért.

Már Manninger polgármestersége előtt a TV Keszthely programigazgatója lett a felesége, aki korábban a Kossuth Rádiónál, a Hír TV-nél, egy kereskedelmi adónál és a Pesti TV-nél is dolgozott. Manninger Beáta október közepén félórás interjút adott a város televíziójának programigazgatói minőségében arról, hogy milyen polgármester-feleségnek lenni. Saját beosztottja, Németh Veronika „faggatta” őt.

Az adásban gyakorlatilag nem voltak valós kérdések. Németh Veronika például azzal indított, hogy mit csinált reggel Manninger Beáta, mielőtt a stúdióba jött - például reggelit a férjének, derült ki a „kérdésre” adott válaszból. Olyan bölcsességekről folyt a fecsegés, hogy a gyermekek szeretik a szüleiket és viszont, hogy az anyának milyen fontos a fia, akire mindig számíthat. Kiderült, hogy a polgármester-feleségnek van egy francia bulldogja, akit egy híres divattervezőről nevezett el, s hogy vett a kutyusnak egy cápás úszómellényt, de azt Karl, a kutya nem hajlandó viselni. A legizzasztóbb kérdés így hangzott: „Van-e még valami, ami hiányzik az életedből?”

Külön szép a dologban, hogy Manninger Beáta bevallja, nem olvas kommenteket, s próbál távol maradni a politikától, miközben nyilvánvaló, magánéleti és munkahelyi pozíciói ezt lehetetlenné teszik. A csevej közben vall a közpénzen működő televízióban férje elképesztően jó és hasznos tanácsairól, kivételes vezetői attitűdjéről, nagyvonalúságáról. Mindehhez hozzáteszi, rengeteget tanult a férjétől, s ezért hálás neki. Erre Németh Veronika megjegyzi főnökének: „Olyan szépen, szeretettel beszélsz a férjedről.” Aztán ettől a munkatárstól megtudjuk, hogy a fideszes polgármester-feleség nagyszerű süteményeket is készít, de egyben konyhafőnök és elismert tévés szakember, a legnagyobb állatvédő és nagyszerű feleség is. Már-már reneszánsz ember.

Értesülünk arról is, hogy a programigazgató és a polgármester milyen betegségben szenved, hogy Beáta asszony megrögzött futó, nagyon korán kel, és az adás előtt milyen sok telefont „bonyolított le”. Végül megtudjuk azt az életbölcsességet a TV Keszthely műsorából, hogy Manninger Beáta szerint ebben a hektikus világban jónak kell lenni, de azt is kiderül, hogy édesanyjával milyen különleges a viszonya.

„Kedves keszthelyi polgárok! Engedjék meg, hogy a rezsiválság és az államcsőd közelében egy hiánypótló tartalmat kínáljak Önöknek a városi tévé programjából! Szerény véleményem szerint, ha a polgármester feleségének és a városi tévé programigazgatójának a személye megegyezik, az minimum aggályos. Ha pedig az általa irányított tévében ezzel még marketingeli is magát, az súlyos aránytévesztés” – írta Facebook-bejegyzésében Molnár Tibor önkormányzati képviselő, egyben a keszthelyi ellenzéki szervezet, a KÉVE alelnöke. Hozzátette, ha nem csak fideszeseket és a holdudvarukat hívnák be „helyeskedni”  a televízióba, hanem olyan ellenzékieket is, akik mást gondolnak Keszthely jelenéről és jövőjéről, akkor nem lenne mindennek nagyon is „észak-koreai szaga” .

Helyi források azt sem zárják ki, hogy megkezdődött Manninger Beáta politikusi felépítése a 2024-es önkormányzati választásra. A programigazgató beszél arról a „műsorban”, hogy nem titok, a férje húsz évvel idősebb, mint ő. Kérdés, Manninger Jenő 70 évesen elindul-e majd a polgármesteri címért a 2024. májusi önkormányzati választáson .

(Címlapképünkön: Manninger Beáta és - háttal - Németh Veronika a TV Keszthely műsorában)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?