Simonka már megint betegnek mondta magát és még a saját rendezvénye elől is meglépett

Kis-Magyarország

Hiába jegyezte a meghívót, hiába lett volna a sajtótájékoztató és a lakossági fórum fő attrakciója, hétfőn sem jelent meg a nyilvánosság előtt a Polt-féle ügyészség által vádolt fideszes politikus. Betegégre hivatkozva mentette ki magát, ám nem ez az első, hogy "hirtelen" megtámadta valami kór.

Lassan úgy fest, hogy szinte lehetetlen találkozni a dél-békési körzet legfőbb közszereplőjével, aki azóta húzódott vissza a nyilvánosság elől, hogy az ügyészség hivatalosan is benyújtotta a vádiratot a bíróságnak, amiben nagyon súlyos bűncselekményekkel vádolják. Pedig Simonka Györgyöt korábban imádta a szereplést és minden egyes "fellépését" alaposan dokumentálta a közösségi médiában vagy a befolyása alatt lévő helyi orgánumokban.

Ám legutóbb már feleslegesen mentünk el a medgyesegyházi ipari park alapkő-letételére, ahol a meghívó szerint a fideszes politikus ünnepi beszédet mondott volna. Egy fránya sportsérülés megakadályozta ebben, mondták ekkor a fideszes szervezők. Több informátorunk szerint a kormánypárt központja letiltotta Simonkát: nem vehet részt az önkormányzati kampányban, mert kétes híre csak viszi a szavazatokat azoktól a kormánypárti jelöltektől, akik mellett kiáll.

Fáj a térde neki

Hasonló eset történt 2017 őszén, amikor ügyvédje egy orvosi igazolást küldött a bíróságnak, pedig akkor épphogy Simonka kezdeményezte a pert cikkírónk ellen. Az akkori forgatókönyv szerint a fideszes politikus bal térbe berobbant, ezért 5-7 nap teljes pihenésre volt szüksége, nem tudott jelen lenni a tárgyaláson. Csakhogy Simonka lebuktatta saját magát. Közismert, hogy igen aktív a Facebookon, szinte minden eseményről beszámol, amin részt vesz.

Így derült ki, hogy a térdfájása nem zavarta abban, hogy a kérdéses időpontban sajtüzemet avasson. Majd a következő napokban fogadta a medgyesegyházi iskolások küldöttségét, mi több Békéscsabán újraválasztották a Fidesz Békés megyei választmányi elnökének.

Mégiscsak találkozunk Simonkával?

Mint többször beszámoltunk, Simonkát a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYFÜ) a Békés megyei kormánypárti képviselőt bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással, hivatali vesztegetéssel és okirat-hamisítással vádolja a termelési és értékesítési szövetkezetekkel (tész) kapcsolatos csalások miatt, ahol a kárérték eléri a 1,4 milliárd forintot.

Ám most úgy tűnt, megtört a jég, Simonka előmerészkedik és lehet kérdéseket feltenni neki. Hétfő délutánra sajtótájékoztatót és lakossági fórumot szervezett körzete központjába, Orosházára, a helyi művelődési házba. Hogy ezt mennyire komolyan gondolta, az is mutatja, hogy ezt saját Fb-oldalán is közzétette.

Némi harc árán ott lehetünk

Ám csakhamar kiderül, hogy az orosházi sajtótájékoztatóra csak előzetes regisztrációval lehet bejutni. A jelentkezés határidőt pedig olyan szűkre szabták, hogy annak gyakorlatilag lehetetlen volt megfelelni. A szeptember 13-án, múlt pénteken kiadott sajtóközlemény nem kisebb megkötést tartalmazott, hogy még aznap délig mindenki jelentkezzen.

Mivel a határidőt képtelenség volt tartani, nekünk sem sikerült, ennek ellenére nem adtuk fel, a megadott e-mail címre elküldtük jelentkezésünket, sőt vasárnap délelőtt felhívtuk a megadott telefonszámot a szervezőket, hogy elfogadták-e a regisztrációnkat. Ám mereven elzárkóztak attól, hogy regisztrációnkat elfogadják. Arra a kérdésre sem válaszoltak, miért regisztrációhoz kötött egy vidéki sajtótájékoztató.

Majd kisebb meglepetésünkre, a rendezvény előtti napon, vasárnap kora délután levelet kaptunk a szervezőktől, amelyben a következő állt: „Tisztelt Uram! Simonka György képviselő urat értesítettük késedelmes regisztrációs szándékáról. A képviselő úr válasza, hogy szívesen látjuk a rendezvényen. Kérjük, a meghívóban foglaltak alapján a sajtótájékoztatón is vegyen részt.”

Hirtelen jött betegség

Csakhogy hétfőn a terembe lépve láttuk, hogy a korábbi jelzések ellenére a névtáblák egyikén sem szerepel Simonka neve.

Amikor ennek miértjére rákérdeztünk, akkor Puju János, Simonka egyik legközelebbi munkatársa, egyben a dobozi képviselő-testület fideszes tagja azt mondta a Narancs.hu-nak, hogy egy gyorsan jött betegség levette a lábára a képviselőt. Ennek a betegségnek tényleg nagyon gyorsan kellett jönnie, hiszen fényképekkel illusztrálva a hétvégén még közös családi biciklizésről számolt be a politikus. (Lásd a nyitóképünket.)

Simonka helyére orosházi hűbérese, Dávid Zoltán fideszes polgármester ugrott be.

Simonka-show helyett Dávid Zoltán és Pogácsás Tibor

Simonka-show helyett Dávid Zoltán és Pogácsás Tibor

Fotó: A szerző felvétele

A sajtótájékoztatón azt kérdeztük Pogácsás Tibortól, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárától, megkönnyebbült-e, hogy nem a mentelmi jogától megfosztott, hamarosan a vádlottak padján ülő Simonkával kell közös sajtótájékoztatót és lakossági fórumot tartani, akinek ráadásul a nyomozóhatóságok már zár alá vették az otthonául szolgáló újkígyósi házát.

Az államtitkár kitérő választ adott, és az önkormányzati választások fontosságáról beszélt. Hozzátéve, Simonka-ügy megy a maga útján.

Tovább szorul a hurok a súlyos bűncselekményekkel vádolt fideszes országgyűlési képviselő körül

Zár alá vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi otthonát - írta a 24.hu. Ez az újkígyósi ingatlan igen kalandos utat járt be. A Simonka büntetőügyét tárgyaló Fővárosi Törvényszék új információkkal szolgált a Narancs.hu-nak.

Neked ajánljuk